Ovos- dobrý zvnútra i zvonka
Autor(ka) : VS
Dátum a čas : 12.1.2009 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ovos je obilnina, ktorú naši predkovia používali od pradávna. Archeológovia dokázali, že na našom území už pred príchodom Slovanov. Varili sa z neho polievky, kaše a pridával sa do chlebového cesta. Používal sa aj na liečenie, najmä ako obklad pri bolestiach a liečenie kožných problémov.

Ovos je obilnina, ktorú naši predkovia používali od pradávna. Archeológovia dokázali, že na našom území už pred príchodom Slovanov. Varili sa z neho polievky, kaše a pridával sa do chlebového cesta. Používal sa aj na liečenie, najmä ako obklad pri bolestiach a liečenie kožných problémov.


Ovsené vločky na raňajky sú výborným ranným štartom, pre nutričnú hodnotu, ktorú ovos má. Ovsená múka je bohatá na minerálne látky- vápnik, horčík, fosfor, draslík, železo, zinok a vitamínov skupiny B a E. Vďaka zvýšenému obsahu prírodných tukov je výborným zdrojom nenasýtených mastných kyselín. Ak pečiete doma v domácej pekárni chlieb, alebo len koláče, či palacinky, nahraďte pšeničnú múku s časti ovsenou. Získate viac vlákniny, ale menej kalórií. Ak si takto pripravené jedlo dáte tri hodiny pred cvičením, tuk sa bude spaľovať rýchlejšie. Ovos sa však používa aj v kozmetickom priemysle a doma si z neho môžete pripraviť masku, ktorá dodá pokožke potrebné látky a zároveň poslúži ako šetrný peeling.

Ovsená maska na vyčistenie pórov
Zmiešajte polovicu pohára ovsených vločiek, polovicu pohára vody a tri lyžice medu a naneste na tvár. Po desiatich minútach pôsobenia opláchnite.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.