Figaro Sladká Vášeň prináša dve výnimočné čokoládové novinky
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 12.2.2009 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Značka Figaro prináša na slovenský trh dve exkluzívne čokoládové novinky, ktoré rozširujú rad obľúbených prémiových čokolád Figaro Sladká Vášeň. Nová luxusná čokoláda Figaro Sladká Vášeň Horká 86 % kakaa je určená všetkým milovníkom kvalitnej čokolády s vysokým podielom kakaa. Maškrtníkov, ktorí radi objavujú nové príchute, určite zaujme aj druhá novinka - lahodná mliečna čokoláda Figaro Sladká Vášeň Karamelizované mandle.

Značka Figaro prináša na slovenský trh dve exkluzívne čokoládové novinky, ktoré rozširujú rad obľúbených prémiových čokolád Figaro Sladká Vášeň. Nová luxusná čokoláda Figaro Sladká Vášeň Horká 86 % kakaa je určená všetkým milovníkom kvalitnej čokolády s vysokým podielom kakaa. Maškrtníkov, ktorí radi objavujú nové príchute, určite zaujme aj druhá novinka - lahodná mliečna čokoláda Figaro Sladká Vášeň Karamelizované mandle.

 

Prémiová čokoláda Figaro Sladká Vášeň Horká 86 % kakaa je prvou novinkou, ktorou značka Figaro poteší všetkých priaznivcov kvalitnej čokolády. Dnes je už všeobecne známe, že tmavé čokolády, ktoré majú minimálne 70 percentný obsah kakaa, v sebe ukrývajú až trikrát viac antioxidantov ako zelený čaj a dvakrát viac antioxidantov ako červené víno. V minulom roku si získala tmavá čokoláda ešte väčšiu obľubu. Niekoľko výskumov totiž dokázalo, že u pacientov s transplantovaným srdcom významne pokleslo riziko upchaných artérií po tom, čo pravidelne konzumovali štyridsať gramov tmavej čokolády. Ďalší výskum, ktorý bol realizovaný na University of Illinois zistil, že konzumácia dvadsiatich gramov tmavej čokolády počas obdobia dvoch mesiacov znižuje krvný tlak aj hladinu cholesterolu. Vedecké štúdie tiež preukázali, že polyfenoly obsiahnuté v tmavej čokoláde ovplyvňujú hladinu serotonínu v mozgu a tým pozitívne vplývajú na našu náladu. Rovnako je zaujímavé zistenie, že metódou v boji proti brušnému tuku je aj kvalitná tmavá čokoláda obsahujúca prospešný  HDL-cholesterol. Okrem neho sa v nej nachádzajú aj minerálne látky ako horčík, draslík, fosfor, vápnik a železo. Jedna z ďalších zložiek čokolády - flavanol, má navyše pozitívne účinky na rozšírenie ciev mozgovej kôry, zvýšenie prietoku krvi a tým na lepšie zásobenie mozgového tkaniva kyslíkom. „S prihliadnutím na uvedené fakty a tiež s ohľadom na neustále sa zvyšujúcu obľubu prémiových tenkých čokolád sme sa rozhodli, že prinesieme našim spotrebiteľom novú tmavú čokoládu, ktorá má až 86 percentný obsah kakaa a tak nielen vynikajúco chutí, ale zároveň prináša ľudskému organizmu mnohé zdravotné benefity,“ uviedla Jitka Plchová, Corporate Affairs Manager CZ/SK, Kraft Foods.  

 

 

Značka Figaro sa rozhodla, že čokoládových maškrtníkov poteší dvojnásobne a preto uvádza na slovenský trh aj druhú novinku, lahodnú mliečnu čokoládu Figaro Sladká Vášeň Karamelizované mandle. Jej nezameniteľná chuť omámi Vaše zmysly a objavíte v nej neopakovateľné spojenie mandlí a obľúbeného karamelu.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.