Mirin kontakt s Keanom
Autor(ka) : VS
Dátum a čas : 24.2.2009 00:00
Kategória : Poviedky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Zapálila si tridsiatu cigaretu, nervózne hodila a zapaľovač na stolík medzi poháre plné aj prázdne a kopala nohou do kresla pri stolíku. V bare bolo nafajčené, teplo a poloprázdno. Mira sa mrzuto pozrela na luxusné hodinky a trochu sa vydesila, že je už pol jedenástej. A ona tu sedí sama, sama, to sa jej často nestávalo. Uvedomila si, že klopkaním lodičky do kresla priťahovala pozornosť tých pár ľudí v podniku, ale ju to nerozhádže. Sú to sedláci, blbci, šlapky. A ona medzi nimi je krava, krava nadávala si v duchu,“ sedíš a čakáš ako teľa na odvoz na bitúnok“. Spoločnosť, ktorá jej pred hodinami tvorili jej „ kámošky“ a ich priatelia sa dávno vytratila do prázdna , možno do postele, možno na ďaľší žúr. Aj ju vlažne pozývali, ale ona hrdinsky odmietla s pohrdavým úsmevom a mávaním ruky „ heš, mám program oveľa lepší , tak pá !“.

Zapálila si tridsiatu cigaretu, nervózne hodila a zapaľovač na stolík medzi poháre plné aj prázdne a kopala nohou do kresla pri stolíku. V bare bolo nafajčené, teplo a poloprázdno. Mira sa mrzuto pozrela na luxusné hodinky a trochu sa vydesila, že je už pol jedenástej. A ona tu sedí sama, sama, to sa jej často nestávalo. Uvedomila si, že klopkaním lodičky do kresla priťahovala pozornosť tých pár ľudí v podniku, ale ju to  nerozhádže. Sú to sedláci, blbci, šlapky. A ona medzi nimi je krava, krava nadávala si v duchu,“ sedíš a čakáš ako teľa na odvoz na bitúnok“. Spoločnosť, ktorá jej pred hodinami tvorili jej „ kámošky“ a ich priatelia sa dávno vytratila do prázdna , možno do postele, možno na ďaľší žúr. Aj ju vlažne pozývali, ale ona hrdinsky odmietla s pohrdavým úsmevom a mávaním ruky „ heš, mám program oveľa lepší , tak pá !“.

Lepší program ? Pôvodne sa naň nachystala a pripravila ako princezná. Kompletná úprava jej zabrala skoro tri hodiny, výber vhodných sexi šatičiek, ktoré zo seba pred zrkadlom zo seba hádzala dolu na dlážku sa zúžili na pár kúskov, ktoré ešte na nej vyzerali dobre a sexi ako za oných čias, keď Mira bola fakt kočka. Dlhé vlasy mala stokrát farbené, dvakrát predlžované a aj tak vyzerali, ako slama. Tvár je sivá a keď sa Mira ráno pozerá do zrkadla tak dostáva normálne infarkt, nikdy neverila, že JEJ sa dotkne nejaká vráska a staroba. Má len, alebo už ? 36 rokov, ale v živote to nepriznáva, na otázku veku odpovedá” 29” , ako pravá Francúzka. Teraz k polnoci vyzerá určite ako slamená bába s červeným rúžom, a ostrým čiernym tieňom na jej ešte vždy krásnych fialových očiach, ktoré boli jej najkrajšou ozdobou. Tie oči jej fakticky závidel každý, priatelia, nepriatelia, veď kto už má takú farbu očí ? Ona a Liz Taylorová.
Lodička jej kope samovoľne do kresla čoraz rýchlejšie a keď zahasí ďaľšiu cigaretu je pripravená odísť. Na čo čakať .  Aj tak už nepríde. Krava. Pri zbere mobilu, krabičky do cigariet, vreckoviek a tictacu ju zastavil pohyb pri jej stole. Zdvihla hlavu a tam stál On. Krásny, mladý Keanu Reeves z Bratislavy. „Dobrý večer, meškám, ale práca nepustí „ krásne sa usmial a Mira sa v sekunde zamilovala. To nie je možné, to je jej osudový muž, tak predsa len nekecal, fakt vyzerá ako on, jej miláčik z filmu, „ To nič,  ja..., nevedela čo mu povedať, nerozmýšľala, nemohla.  Prisadol si a rozprával. Mešká pre prácu, je zlatá, že ho tak dlho čakala  už ani nedúfal, išiel sem len tak pre istotu, keby ho náhodou ešte čakala aby nesklamal. .
Mira ho počúvala na po ucha, civela na jeho biele zuby, ústa, počúvala príjemný hlas a cítila, že teraz vyzerá ako krava, lebo mu neodpovedá a on sa jej čosi pýta a ona čuší a len pozerá na jeho dokonalú tvár. Prebrala sa z ohromenia a vykoktala  niečo o tom, že fakt nesklamal jej predstavu o Keanu Reevesovi.
Spoznali sa cez internet , napísala mu prvá lebo jeho nick bol keanu a ona je fanúšička tohto herca od puberty. Ihneď ju kontaktoval a viedli príjemný a na Mirinu radosť inteligentný hovor cez mail o všetkom možnom : kultúra, práca, filmy ( jeho obľúbená herečka Sharon Stone, ) varenie obľúbené jedlo ( morské príšery ),obľúbená dovolenka na Kube.
 Manažer a úspešný muž. Mira bola oblbnutá a ohúrená z ich mailov, večer čo večer si písali, fotku jej neposlal , ona jemu áno.Spred 10. rokov.  Myslela si, že vyzerá na nej ako Sharon. Napísal že je príjemne prekvapený, je vraj  jeho typ. Keď žiadala na oplátku jeho foto, neposlal a Miru vtedy prepadol pocit, že za Keanom sa skrýva vredovitý, plešivý muž čo niečo skrýva. Na jeho maily nedopovedala tak husto a pravidelne ako predtým, len keď videla  raz večer už dvanástu správu z toho dňa, tak sa mu ozvala, a napísala : foto, alebo koniec. On odpísal nie foto, ale  stretnutie !
Deň uvažovala a súhlasila , včera sa dohodli na dnes , na deviatu večer do vychyteného podniku v meste a po troch hodinách čakania sa dočkala. Mira neverí vlastným očiam, on neklamal !!! Je krásny , je inteligentný, je to pán Božský. A usmieva sa na ňu. Dievčiny v podniku zaostrili pozornosť na ich stôl, ale Keanu, vlastne Marián ich nevidí, uprene pozerá na Miru. A dievky v miestnosti sj ju s nenávisťou prezerajú , chichocú a ohovárajú. Nech, Mira vidí len jeho  a má v bruchu príjemný pocit víťazstva. Tak šľapky som víťaz, dnes som vás kompletne všetky porazila. Ja, Mira.
„ Pôjdeme?, Miru prekvapila otázka, čakala, že niečo si dajú a bude to rande na zoznámenie. Iba. “Kde ?” , vydýchla, nevedela či od vzrušenia, či od strachu čo ju nečakane zasiahol.  „ K tebe ? Ku mne?”
Oči sa mu smiali. „ Myslím, že asi ku mne”, Mira sa pomaly prebúdza do reality. “ Ja som si myslela, že posedíme a lepšie sa spoznáme”, šepoce, a Marián ju s krásnym úsmevom opraví,že sa poznajú dosť z netu a poznajú sa vlastne skoro päť mesiacov. Toľko o sebe vedia, ako keby žili skutočne spolu bok po boku v realite. Vystrel k nej ruku a pohladil po zlatých nastavovaných vlasoch, Miru prekvapilo, že jej to pohladenie vadilo a bolo nepríjemné. Keď prešiel rukou na jej tvár, cítila akú má chladnú dlaň. Odtiahla sa a Marián s prekvapením zdvihol obočie. “ Čo je? Vadí ti na mne niečo, ty moja  Sharon?” Mira sa ospravedlnila s tým, že ide na na toaletu a celá rozklepaná sa vybrala na cestu k záchodom . Zavrela sa sebou dvere a oprela so o ne celým chrbtom. Čo to s ňou je? Veď nie je žiadna panna, partnerov mala neúrekom a tento Božský čo sa na Neho tak podobá ju volá do raja, kde určite zažije super sex a zajtra bude doma spokojná a mrnčiaca od blaha ako mača.
Lenže čosi ako druhé ja ju otravuje a Mira cíti strach, je skoro pol dvanástej a ona predsa zajtra pracuje a má povinnosti a čakala na neho ako tá krava. Tri hodiny. “A dočkala si sa.”ozvalo sa prvé ja, “tak choď, tie baby v bare po ňom očami hádžu a hladia sa po tesných topoch “, no on chce teba Krava. Opláchla si tvár , zuby, namaľovala pery a chce odísť za ním, len nohy jej neslúžia a rozum nefunguje. Desať minút stojí pri umývadle, pevne ho drží a nevie sa rozhodnúť. Nie, nejde dnes nie, nemá dobrý pocit, čosi ju varuje, dnes skutočne nie. Možno je to blbosť,ale fakt nie !. Razantne otvorila dvere a skoro doň narazila. S úsmevom stál pri dverách a pevne ju chytil za ruku. “ Už môžme?” “ Nie, nie dnes nie”, vykoktala..
Pozrela mu do tváre a videla ho prvý krát bez úsmevu žiarivo bielych zubov. “ Dobre , tak ťa odveziem”,  držal ju stále za ruku. Súhlasila, aspoň toto dosiahla žiaden jeho byt. Čosi jej hrozne na ňom prekáža.. Cez bar prešli ruka v ruke, on ju vlastne silno držal a skoro ťahal, ale len tak slabo a baby hádzali za nimi žiarlivé pohľady. Jedna jej známa jej ukázala prostredník a jemu vzdušný bozk. V aute tmavej farby, asi to bolo BMW ,si sadla na predné sedadlo a Marián rýchlo vyrazil. “Veď nevieš kde bývam, nidky som ti to nepovedala, počkaj, ideš zle, bývam opačným smerom!”. Pozrel na ňu zboku a usmial sa. Nič nepovedal a Mira sa stala stuhnutou ľadovou sochou.
Cítila ako jej klesá telesná teplota a tlak, nemohla sa ani trochu pohnúť. Do oči sa jej tisli slzy, : “Zastav prosím, nechcem ísť s tebou,...tak zastav neviem kde chceš ísť, ale ja ,ja tam nechcem ísť!”, začali jej tiecť slzy a brada saj jej triasla až jej zuby klepkali ako ona predtým nohou do kresla v bare, len trochu rýchlejšie.
 “Marián, prosíím, zastav, ja chcem vystúpiť!”
Nereagoval , len sa usmieval a ruku natiahol k CD prehrávaču a náhla hlasná hudba Miru ešte viac rozplakala. Bol to Roling Stones a ich “Print in black,” no čistý Diablov advokát. Keby sa dokázala, smiať tak by sa v tom momente nahlas zasmiala. Ale jej tiekli po tvári slzy, maskara sa jej rozmazávala a vyzerala ako umela špinavá bábka. Ďalšia skladba Stonov a rýchlosť vedie auto do čiernej tmy mimo mesta.” Čo chceš? Urobím všetko čo chceš, len ma teraz zavez domov , ja totiž ráno pracujem.., . uvedomila si akú sprostosť povedala, stíchla a už len čakala. Auto zastalo náhle a ostro na poľnej ceste, Mira nemala ani šajnu kde sa nachádzajú. Marián sa oprel o sedadlo, vzdychol a pomaly sa obrátil k Mire. Pozerali  na seba . Ona so špinavou mokrou tvárou od sĺz so srdcom až v krku, on s očarujúcim nebezpečným úsmevom na peknej tvári.” Čo, čo vlastne chceš ? Hovor, prosím..”, pôvodne chcela povedať, hovor prosím nech sa ťa prestanem báť, ale rozmyslela si to v sekunde. Prudko sa nahol k nej, celú ju priľahol trupom ,až zacítila peknú vôňu a vôňu mužského potu, vtisla sa do vnútra sedadla ako najviac mohla a srdce jej bilo ako zajacovi. Ale on  len rýchlo otvoril jej  dvere a ticho povedal: “Vypadni, choď!” Mira schytila kabelku a trepala sa z auta najväčšou rýchlosťou ako jej dovoľovali vysoke topánky a úzka sukňa. Vystrela sa a začala bežať od auta ako len vládala. “Stoj, nechceš vedieť prečo si tu?” Spomalila a otočila sa k autu. Stál vedľa auta, elegantnýmuž v obleku a v bielej košeli s tmavou kravatou a úsmevom Keana. “Si tu preto, lebo si ma sklamala , ty určite  nie si tá čo písala cez mail, tá má vyzerať ako Sharon a je inteligentná a mladá, má 29, a ty si stará vyžitá zmaľovaná atrapa, čo sa snaží uloviť muža  nečestným spôsobom, to máš za klamstvo . Nabudúce neklam, že vyzeráš ako herečka a si atraktívna a vzdelaná. Si len  atrapa , si hnus pre každého chlapa. Dnes mám dobrý deň, takže máš šťastie, inodkedy by si ľutovala oveľa, oveľa viac ty ... hľadal slová “  ty  zostárnutá chudera!.”
Pribuchol dvere a svetlá jeho auta boli jediným svetlom na celom  Mirinom svete.
Rozklepaná Mira si čupla na zem a rozplakala sa. Mobil v taške mala a kamoška ju o pol tretej prišla vyzdvihnúť na pumpu, ktorú Mira po hodine blúdenia po ceste nazad našla. “No, ty vyzeráš”, skonštatovala priateľka, na viac sa nezmohla a stíchnutá Mira jej bola vďačná.  Doma sa zamkla a padla na posteľ. Dovolenka jej urobila dobre, lebo nemohla sa ani sama naraňajkovať, nieto ešte pracovať. Keď sa ako tak spamätala, celý počítač rozmontovala, roztriedila a darovala do sociálneho centra pre mládež..
Predtým nečítala ani neotvorila svoju poštu a to čo uvidia puberiaci ju absolutne  nezaujímalo.
Po týždni dovolenky sa Mira vrátila do práce ako krátkovlasá hnedovláska v sukni a kabátiku bez mejkapu.
Cigarety  z toho večera nechala ležať na výstrahu na svojom stole a postŕhala všetky plagáty Keanu Reevesa zosvojich stien..
“Ešte  že nevie kde bývam” to jej behalo mesiace  v hlave najviac. Pri každom pohvbe, ktorý nečakala sa strhávala ako vyplašená myš. Priateľky si súcitne ťukali po čele. Rodičia boli nadšení jej fyzickou a psychickou  premenou a Mira naozaj  začala žiť ako nenápadná a normálna žena čo sa vekom blíži k štyridsiatke. Pekní muži je nezaujímali a večer bola doma  vždy už pred zotmením.
 Mariána nikdy už nevidela.. Neprisnil sa jej.  Prihodil sa jej.. Našla pána Božského čo premenil jej život naruby. Doslova a do písmena..


Autor: Zuzana Balážová



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.