Waldorfský šalát
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 5.6.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo

Príprava:

Vlašské orechy restujeme do zlatista na suchej panvici (nerestujeme pri vysokej teplote ani príliš dlho, inak zhorknú), polovicu jadier necháme vcelku a polovicu nasekáme na hrubo. Jablká rozkrojíme na osminky, odstránime z nich jadierka a pokvapkáme limetkovú šťavou. Stonky zeleru nakrájame na tenké plátky (vzniknú podkovičky).

Do misy dáme polníček, pridáme celé aj nasekané orechy, osminky jabĺk, nakrájaný zeler a premiešame s dressingom z Majolenky Hellmann´s, medu, muškátového oriešku, soli a korenia.

Suroviny (na 4 porcie):
 2 hrsti vlašských orechov
 2 červené jablká (so šupkou)
 šťava z jednej limetky
 3 stonky zeleru
 polníček alebo mix šalátov
 2 lyžice Majolenky Hellmann´s
 1 lyžice medu
 muškátový oriešok
 soľ, korenie



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.