Uhorkový šalát s tuniakom
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 19.6.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Uhorku pozdĺžne nakrájame škrabkou na zeleninu na tenké dlhé plátky, dáme do misy, zmiešame s Majonézou Hellmann´s, jogurtom, nasekaným kôprom, lisovaným cesnakom a citrónovou šťavou, zľahka osolíme a necháme odležať.

Príprava:

Uhorku pozdĺžne nakrájame škrabkou na zeleninu na tenké dlhé plátky, dáme do misy, zmiešame s Majonézou Hellmann´s, jogurtom, nasekaným kôprom, lisovaným cesnakom a citrónovou šťavou, zľahka osolíme a necháme odležať.

Tuniaka nakrájame na hrubšie prúžky, osolíme a obalíme v sezamových semienkach. Na panvici rozohrejeme olej a prudko restujeme tuniaka zo všetkých strán (opečieme len povrch prúžkov, vnútri musí zostať mäso neprepečené). Opečené prúžky tuniaka nakrájame na plátky a podávame s uhorkovým šalátom.

Suroviny (na 4 porcie):

§  1 uhorka

§  1 lyžica Majolenky Hellmann´s

§  1 lyžica nízkotučného jogurtu

§  1 lyžica čerstvého kôpru

§  1 strúčik cesnaku

§  šťava z 1 citrónu

§  soľ

§  400 g tuniaka

§  sezamové semienka

§  4 lyžice olivového oleja



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.