Kurča z vínom na rajčiakoch
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 18.11.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 kurča, 50g tuku zo šunky alebo zo slaniny, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, ½ pohára bieleho vína, šálka vývaru

1 kurča, 50g tuku zo šunky alebo zo slaniny, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, ½ pohára bieleho vína, šálka vývaru

Očistené kurča prekrojíme na polovice, odkrojíme krídla a stehná, polovice ešte prekrojíme. V kastróle vyškvaríme tuk a pridáme maslo. Porcie kurčaťa posolíme, okoreníme a na tuku z oboch strán opečieme do zlatista. Pridáme posekaný cesnak, pretlak zriedený vínom, premiešame a podľa potreby podlievame vývarom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.