Zaprávané kurča s karfiolom
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 9.1.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pripravte si vynikajúce kurča podľa osvedčeného receptu starých mám.


Potrebujeme:
1 kurča, 80g koreňovej zeleniny(mrkva, zeler, petržlen), ½ cibule, 50g hladkej múky, 50g masla, 2 dl smotany alebo polotučného mlieka, 1 menší karfiol, muškátový kvet, petržlenová vňať, soľ

Postup:
Do vriacej osolenej vody vložíme kurča, koreňovú zeleninu, cibuľu a všetko spolu uvaríme do mäkka. Ku koncu varenia pridáme karfiol rozobraný na ružičky.
Mäkké kurča a karfiol vyberieme, vývar scedíme a zeleninu prepasírujeme.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju vývarom z kurčaťa a povaríme až do zhustnutia.
Pridáme muškátový kvet a mlieko, povaríme a precedíme. Do omáčky vložíme rozporciované kurča, ružičky karfiolu, pretretú zeleninu a spolu prehrejeme.
Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s knedľou.

Dobrú chuť...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.