Len nevytiecť z formy
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 16.3.2001 02:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Móda je neúprosná. Na tento rok diktuje ultra krátke šortky, tenké priesvitné materiály a veselé, výrazné farby. Všetky „cool“ modely na tohtoročnú jar sú úplne úžasné. Na výber je toľko štýlov a ich zmesí a všetko je to mimoriadne veselé, optimistické a odhaľujúce. / LADY už informovala/ Voči vábeniu tohtoročnej módy zrejme neostane hluché ani jedno ženské ucho, najmä keď si modely obzriete na modelkách s dokonalými postavami.

Problém je v tom, že nie každá z nás vyzerá ako modelka. Môžete si povedať, že vychudnuté vešiaky na šaty už nie sú v móde. Je to síce teoreticky pravda, ale pozrite si pár módnych časopisov a zistíte, že veľa sa nezmenilo. Môžete sa síce tešiť zo svojej žensky tvarovanej postavy, ale nesmie byť predsa len príliš ženská. Žena s poprsím nad trojky, nevyzerá v ničom elegantne. Vo veľkých výstrihoch sa síce najlepšie vynímajú skutočné ženské prsia a v obtiahnuté sukničky pekne zvýraznia vaše ženské boky, len mäsko a hlavne tuk nesmie pretekať. Ultra krátke šortky nech nosia mladé gazelky s paličkami namiesto nôh. Aj keď ste úplná optimistka a už sa tešíte na nákup noviniek a na to, ako v nich budete žiariť, zrejme uznáte, že medzi anorexiou, pekne tvarovanou ženskou postavou a postavou s letokruhmi dobrej kuchyne, je predsa len rozdiel. Preto sa skôr, ako vyrazíte do obchodov pozrite kritickým okom do zrkadla. Ak objavíte výsledky vašej jesennej a zimnej depresie zajedanej čokoládou a zákuskami prečítajte si naše rady.



PRVÝ KROK
Prvým krokom je, presne vedieť prečo sa budete mučiť, čiže motivácia. Vyhliadnite si nádherný model, do ktorého sa nezmestíte. Ak chcete ušetriť, nájdite ho v babičkinej skrini, v móde je aj retro. Môžete si nájsť aj chlapa, ktorý za to stojí / aj tu je v móde retro/, ale veľmi to neodporúčam, pretože táto motivácia je veľmi nebezpečná. Môže vás uvrhnúť do depresií pri ktorých pomáha len sladké. Na svoju motiváciu, spolu s žiadaným výsledkom myslite skôr, ako zaspíte. Je to starý japonský trik /sankalpa / Posledné želanie.Dokonale sa vám zakorení v mozgu, ako pozitívna aktivácia. Spomeňte si na ňu vždy, keď sa chystáte „zhrešiť“. Ľahšie vydržíte.

DRUHÝ KROK
Pred začatím odtučňovania by ste sa mali pokúsiť o detoxikáciu organizmu. Je viacero spôsobov, ktorými to môžete urobiť. Prvým, je deň na minerálke a bylinných čajoch počas splnu mesiaca. Tak ako mesiac ovláda odliv a príliv v moriach, tak ovláda aj pohyb vody v organizme. Preto počas tohoto „pôstu“ zrejme schudnete. Netešte sa je to len záležitosť tekutín. Vaše telo sa však prečistí. Ďalšou možnosťou očisty je črevná sprcha. Robia ju v niektorých špecializovaných lekárskych zariadeniach. Prospieva celému organizmu aj pleti. Vhodný spôsob je aj týždeň strávený iba s jedením ovocia, lebo zeleniny. Podľa toho, čo vám viac chutí. Výborný je aj ryžový týždeň / najlepšie ryžy Natural/ alebo týždeň na varenej pšenici. Hrubá šupa pšenice dobre vyčistí vaše vnútornosti. Ako prílohu si môžete dať semienka slnečnice, tekvice… /. „Hladné dni „ nie sú dobré. Keď ich nezaraďujete podľa fáz Mesiaca, môžu zapôsobiť úplne opačným spôsobom a to tak, že váš organizmus si bude robiť väčšie tukové zásoby, na „horšie časy“ a vy budete priberať. Taký istý efekt môže nastať, keď sa po čistiacom týždni rozhodnete, že nechcete chudnúť a vrátite sa k svojim stravovacím návykom.

TRETÍ KROK
Po tom, čo ste splnili prvé dva body zistite, či je vo vašej strave dostatok vitamínov. Ak nie kúpte si multivitamínový prípravok. Ak milujete sladké, kúpte si aj chróm, ktorý by mal znížiť chuť na sladkosti. Potom môžete začať s pravidelným režimom jedenia. Nemusíte sa špeciálne obmedzovať. Stačí, ak sa budete vyhýbať sladkostiam, budete konzumovať menej chleba, vzdáte sa bieleho pečiva, koláčikov z bielej múky a knedlí. Po šiestej hodine večer nesmiete jesť vôbec nič. Ak by vám to robilo obrovské problémy môžete si dať ovocie. Ideálne je to, ktoré obsahuje veľké percento vody, napríklad melón, alebo napomáha spaľovaniu tukov, napríklad papája a ananás. Zdá sa, že najobľúbenejšou témou na LADY je delená strava. Môžete skúsiť aj túto fintu.

ŠTVRTÝ KROK
Okrem toho, by ste sa mali začať hýbať. Je jedno, či si kúpite kolieskové korčule a budete sa korčuľovať, alebo začnete chodiť do roboty peši, alebo sa vyberiete do posilňovne a necháte si urobiť špeciálny program, alebo začnete holdovať aerobiku, alebo tancovať / pred televízorom/ alebo budete každý večer chodiť na dlhú prechádzku alebo budete viac sexovať alebo budete robiť veľké upratovanie sebe, rodičom, kamarátkam, ešte to môže vyť joga, kalenetika, gymnastika, tenis… Výber pohybu závisí od vašich záľub. Malo by to byť niečo, čo vám bude robiť radosť. Najlepšie je, ak sa k vám pridajú vaše deti, rodina, alebo priateľka. Všetko to robte s chuťou a s radosťou z toho, akú budete mať postavičku a ako sa budete vynímať v nových modeloch. Nedávajte si však nesplniteľné ciele. Nejde o to, aby ste vyzerali ako Naomi Campbellová, ale aby ste svoju postavu, tú, ktorú vám nadelili pri narodení , udržali v neroztečenej forme. Keď máte veľký zadok, úzke boky, krátke nohy, nič to, všetko sa dá vhodným oblečením korigovať. Dôležité je nevytiecť z formy a nemať mäkké telo. Pred spaním si vždy predstavte svoju pevnú postavičku.

POSLEDNÝ KROK
Posledným bodom vášho nového životného štýlu, ktorý by vám mal nenásilne pomôcť od prebytočných tukových vankúšikov je nevážiť sa zbytočne /pohľad na váhu môže byť demotivujúci a deprimujúci. Depresia je najväčší nepriateľ na ceste za krásou/ a nájsť si každý deň chvíľku pre seba. Na to, aby sa človek neprejedal a mal chuť bojovať o svoju krásu, musí byť v príjemnej psychickej pohode. Preto si pravidelne robte radosť a nikomu, ani sebe samej, nedovoľte aby vás týral. Sila pozitívneho myslenia je obrovská. Môže sa síce stať, že sa pozitívne stotožníte so svojimi pneumatikami a všetky rady boli zbytočné. Nebola by to vôbec tragédia. Ako sa vnímate sama, tak vás bude vnímať aj okolie. Radšej veselá bacuľka ako večne nahnevaná Twiggy. V tomto prípade však predsa len uvážte, či vaše kilogramy navyše, priveľmi neohrozujú vaše zdravie. Chcete predsa žiť čo najdlhšie, aby ste si vychutnali svoju radosť zo života. Jar je najvhodnejšie obdobie na očistu. Čo teraz zameškáte, budete v lete pracne dobiehať.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.