Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke |
||
Autor(ka) : Gabika Dátum a čas : 30.11.2009 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: | ||
SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE: 1 kg kuracích dolných stehienok 2 PL instantnej kávy 2 cibule 2 strúčiky cesnaku 500 ml pikantného kečupu 1 PL octu 2 PL oleja soľ mleté čierne korenie 1 ČL práškového cukru 1 ČL koreniacej zmesi na barbecue * Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. * Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. * Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom. ČAS PRÍPRAVY: 60 minút + čas na marinovanie: 3 až 12 hodín ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |