Kuracie dolné stehienka v barbecue-kávovej omáčke
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 30.11.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:

 

1 kg kuracích dolných stehienok

2 PL instantnej kávy

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

500 ml pikantného kečupu

1 PL octu

2 PL oleja

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL práškového cukru

1 ČL koreniacej zmesi na barbecue

 

* Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť.

 

* Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme  a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny.

 

* Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.

 

ČAS PRÍPRAVY: 60 minút

+ čas na marinovanie: 3 až 12 hodín



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.