Aby to nebolelo
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 18.9.2001 18:51
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Rovnako ako my, aj iné ženské magazíny sa snažia presvedčiť moletnejšie dámy, že pri redukcii váhy nestačí diéta. Dôležité je aj cvičenie. Tie štíhlejšie a šťastnejšie sa zasa boja každého gramu tuku navyše a tiež končia často vo fitness centrách. Je to síce zdravé, ale aj tu treba jednať s rozumom. Veľmi ľahko sa môže stať, že nesprávnym cvičením si môžete viac ublížiť ako pomôcť. Preto sa skúste riadiť našimi radami.

1.Pred každým cvičením by sa malo telo poriadne zahriať. Vždy preto cvičenie začínajte poriadnu rozcvičkou (napríklad rýchla chôdza alebo poklus na mieste). Zahrievaním svalstva sa snažíme predchádzať kŕčom alebo natiahnutiu svalov. Po dôkladnej rozcvičke sú aj kĺby lepšie pripravené na športové výkony.

2.Pred každým silovým zaťažením roztiahnite vždy tú svalovú partiu, na ktorú je daný cvik určený. Strečing sa dnes používa ako rozcvička takmer pri každom športe.

3. Nikdy nesiahajte až na hranice svojich síl. Keď sa po cvičení neviete ani pohnúť, nepomáhate svojmu telu. Na optimálne spaľovanie tukov je potrebný správny režim. Hovorí sa, že normálne také vypätie síl, pri ktorom sa dá ešte bez námahy rozprávať.

4.Pri cvičení s činkami dbajte na správny výber váhy činky. Tu neplatí priama úmera, že čím je ťažšia činka, tým je lepší výsledok. Činka musí byť taká, aby ste s ňou dokázali cvik viackrát zopakovať.

5.Do posilňovne si so sebou vždy doneste fľašu vody. Pri cvičení sa z organizmu vypotí veľa tekutín, ktoré treba pravidelne dopĺňať. Pri hodine strávenej v posilňovni by mal človek vypiť asi 1,5 litra tekutín.

6.Nikdy necvičte ak máte hocijaký zdravotný problém. Aj obyčajná nádcha alebo dokonca bolesť hlavy sa môže pri silovom vyťažení zmeniť na vážny problém. Radšej sa vždy vyliečte a potom úplne fit hor sa do posilňovne.
Najmä teraz na jeseň je udržiavanie letnej postavy veľmi aktuálne.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.