ORANGE FASHION POODHALILA TRENDY NADCHÁDZAJÚCEJ PLESOVEJ SEZÓNY - PLESOVÚ SEZÓNU 2010 OTVORÍ JUBILEJNÝ X. PLES V OPERE
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 18.12.2009 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

V pondelok 7. decembra 2009 sa vo večerných hodinách opäť naplnil Palugyayov palác v Bratislave krásou dám v plesových róbach. Modelky predviedli večerné toalety renomovaných slovenských módnych tvorcov Ľubice Cintulovej, Andrei Paldan, Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku. Vyvrcholením prehliadky Orange Fashion bola kolekcia známej českej návrhárky Kláry Nademlýnskej. Tento večer však bol výnimočný tým, že ukázal trendy nadchádzajúcej plesovej sezóny, ktorú už tradične uvedie Ples v opere a to vo svojom jubilejnom, desiatom ročníku. Večer plný módy preto skrášlilo svojou eleganciou a šarmom okrem modeliek aj päť dám, ktoré spája práve moderovanie tejto prestížnej spoločensko-kultúrnej udalosti na Slovensku.

V pondelok 7. decembra 2009 sa vo večerných hodinách opäť naplnil Palugyayov palác v Bratislave krásou dám v plesových róbach. Modelky predviedli večerné toalety renomovaných slovenských módnych tvorcov Ľubice Cintulovej, Andrei Paldan, Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku. Vyvrcholením prehliadky Orange Fashion bola kolekcia známej českej návrhárky Kláry Nademlýnskej. Tento večer však bol výnimočný tým, že ukázal trendy nadchádzajúcej plesovej sezóny, ktorú už tradične uvedie Ples v opere a to vo svojom jubilejnom, desiatom ročníku. Večer plný módy preto skrášlilo svojou eleganciou a šarmom okrem modeliek aj päť dám, ktoré spája práve moderovanie tejto prestížnej spoločensko-kultúrnej udalosti na Slovensku.

Prehliadku krásy a noblesy uviedla svojou kolekciou Ľubica Cintulová, ktorá sa pri svojej tvorbe riadi heslom „Šaty to povedia za vás“. Pri navrhovaní sa inšpirovala nielen použitými materiálmi, ale aj Plesom v opere a ženami, pre ktoré sú jej modely určené: „Ples v opere sledujem už niekoľko rokov aj prostredníctvom mojich klientiek a táto jedinečná spoločenská udalosť je sama o sebe úžasnou inšpiráciou.“ Ľubica s odvahou používa svieže farby: „mám rada, keď dámy na plese predvedú rôznorodé farby, aby to nebolo všetko také jednoliate. Používam preto najmä živé, veselé farby,“ uviedla. Jeden z Ľubiciných modelov, šaty antického strihu v jemných fialových odtieňoch z hodvábu v žoržetovej úprave, predviedla aj Jarmila Hargašová-Lajčáková, ktorá moderovala VII. ples v opere.

Kolekcia Andrei Paldan s čarovným názvom Wonderland bola inšpirovaná svetom luxusu, bohémskosti, vzácnych šperkov, ale i svetom ženy v jej najelegantnejšej podobe. „Pri tvorbe tejto kolekcie som využila hodváby, hodvábne mušelíny, čipky alebo perie. Prvoradá je pre mňa jednoznačne kvalita materiálov a dobrý strih, ktorý podporuje a vyzdvihuje to, čo je na dáme, ktorá si moje šaty oblečie, krásne.“ Prekvapením prehliadky bola, netradične v úlohe modelky, moderátorka Soňa Müllerová, ktorá predviedla éterické šaty z hodvábu, mušelínu a čipky. Neprehliadnuteľné boli tiež šperky z briliantov a drahých kameňov značky Elen Russo. Vzácnymi materiálmi bol ozvláštnený aj model The Golden Muse zdobený flitrami zo 14-karátového zlata, ktorý bol vytvorený pre I. vicemiss Slovensko na svetové finále Miss International 2009 v Číne.

V poradí tretia kolekcia patrila návrhárke Hane Převrátilovej, pre ktorú sú pri jej tvorbe najdôležitejšie emócie: „už dlhšie ma drží emócia, vzbudzovaná akoby starými zažltnutými fotkami, kde nechýba trochu sentimentu, ale tiež trochu romantiky, smútku, ba aj drsnosti. A práve táto emócia ma pri tvorbe inšpiruje.“ Línie jej modelov boli predĺžené a pri ich tvorbe použila spoločenské materiály ako hodváb, taft, tyl, zamat, a ručne dovyšívanú čipku. Hana ladila svoje módne kreácie do čiernej a sivej farby s nádychom až do zelenej. Jej kolekcia zložená zo šiat a sukní bola doplnená rôznymi bolerami, malými sakami a ručne maľovanými pančuchami. Jeden z úchvatných modelov Hany Převrátilovej predviedla moderátorka historicky prvého Plesu v opere, Alena Heribanová.

Boris Hanečka chcel svojou kolekciou, inšpirovanou umeleckými dielami baroka, renesancie a gotiky motivovať ľudí, aby sa zamysleli nad tým, kam ich život smeruje. „Bol to čas, kedy sa prehodnocovali hodnoty ako krása a mladosť a pamätalo sa na starnutie a večnosť a na hodnoty, ktoré pretrvávajú,“ uviedol o svojej kolekcii Boris, ktorého záverečný model predviedla Iveta Malachovská. Návrhár, ktorý obliekol mnohé dámy Plesu v opere, použil pri tvorbe šiat pre Ivetu, ktoré vynikli dlhou siluetou, veľmi dlhou vlečkou a doslova gotickým zjavom, čiernu krajku podloženú elastickou lykrovou kovovou látkou. V podobnom duchu sa niesli aj ostatné Borisove modely, ktoré upútali svojou inšpiráciou vitrážovými oknami gotických chrámov a použitou čipkou.

 

Kolekcia ikony českého módneho návrhárstva Kláry Nademlýnskej bola vzdialene inšpirovaná ženou z Hitchcockových filmov, ktorá je charizmatická, sebavedomá a má v sebe kus rebelanstva i glamour, je krehká a silná zároveň. Farby modelov boli v teplých, tmavých odtieňoch a použité materiály boli veľmi luxusné. „Hlavným mottom kolekcie je luxus, mäkkosť materiálov a čisté strihové línie podtrhujúce ženskú osobitosť,“ povedala o svojich modeloch Klára. Hostia Orange Fashion mali možnosť popásť si oči na šedých kompletoch a šatách so zlatým koženým lemom a dlhých splývavých šatách z ťažkého saténu v elektricky modrej farbe. Vrcholom kolekcie bola určite séria večerných minišiat pošitých kamienkami Swarovski. V poslednom z jedinečných a originálnych modelov zažiarila Zdena Studénková.

 

X. ples v opere

Orange Fashion priniesla aj tento rok inšpiráciu pre plesovú sezónu. Tú už po desiaty raz na Slovensku otvorí prestížny Ples v opere, ktorého hostiteľom je spoločnosť Orange Slovensko. Priestory historickej budovy Slovenského národného divadla privítajú 9. januára 2010 osobnosti kultúrneho, spoločenského, hospodárskeho i politického života. Jubilejný X. ples v opere bude uvádzať Zdena Studénková, ktorá sa tejto milej úlohy zhostila už na jeho piatom ročníku.. „Sme radi, že aj pred desiatym Plesom v opere sme mali možnosť prostredníctvom Orange Fashion priniesť zaujímavú inšpiráciu pre blížiacu sa plesovú sezónu. Verím, že dnešný večer, ktorý priniesol možnosť vidieť na móle aj šarmantné moderátorky Plesu v opere netradične v úlohe modeliek, bol príjemným zážitkom nielen pre prítomné dámy, ale aj pre ich partnerov,“ uviedla Andrea Cocherová, riaditeľka úseku komunikácie a značky spoločnosti Orange Slovensko.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.