Mrkvová krémová polievka s kyslou smotanou (tip pre parné rúry)
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 6.5.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ingrediencie: 500 g mrkvy, 50 g cibule, 40 g masla, ½ strúčka cesnaku, ¾ l zeleninového vývaru, 1 ČL červenej papriky, 1/8 l kyslej smotany, soľ, korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Ingrediencie:

 

500 g mrkvy

50 g cibule

40 g masla

½ strúčka cesnaku

¾ l zeleninového vývaru

1 ČL červenej papriky

1/8 l kyslej smotany

Soľ

Korenie

1 PL nasekanej petržlenovej vňate


Počet porcií: 4

Spôsob prípravy:
Mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak jemne nasekáme. Tieto prísady spolu s maslom, vývarom a červenou paprikou dáme do nádoby s plným dnom na 12-15 minút (nastavenie na  100 stupňov). Uvarenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a vložíme späť do parnej rúry na 2 minúty (nastavenie na  100 stupňov). Dochutíme korením a soľou a posypeme vňaťou.

 

autor: Miele



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.