Drew Barrymoreová -Budem úspešná
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 15.1.2001 13:17
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Keď sa človek prvý raz vo filme zahľadí na naivno-sladkú a pritom trochu obyčajnú tvár Drew Barrymoreovej, rozmýšľa, ako je to možné, že táto žena je obdivovaným idolom tisícok mužov. Súčasne je v nej niečo z dievčaťa od susedov a tak ju milujú aj ženy.



Keď sa človek prvý raz vo filme zahľadí na naivno-sladkú a pritom trochu obyčajnú tvár Drew Barrymoreovej, rozmýšľa, ako je to možné, že táto žena je obdivovaným idolom tisícok mužov. Súčasne je v nej niečo z dievčaťa od susedov a tak ju milujú aj ženy.
Keď sa začítate do jej životného príbehu, musíte si povedať, na tej Drew, niečo musí byť.Už len preto, že vás presvedčí ako rozkošná Gertie z E.T.- Mimozemšťan, krutá Ivy z jedovatého brečtanu,či choromyseľná Casey z Láska je šialená jazda.

GÉNY SA NEZAPRÚ, HOLLYWOOD NEPOPUSTÍ

22. februára /února/ 1975 herečka maďarského pôvodu Ildiko Jaidová povila dcéru hercovi Johnovi Barrymoreovi. Už keď malé dievčatko ležalo v kolíske, matka vedela, čo z nej chce mať – hviezdu filmového plátna. U dieťaťa, ktorého deduškom bol legendárny John Barrymore, pradeduškom hviezda nemých filmov Maurice Costell a krstným otcom Steven Spielberg na tom zrejme nemalo byť nič zvláštneho. A tak sa malá Drew usmievala na svet z reklamy skôr, ako stihla dovŕšiť prvý rok života. Keď mala tri roky dostala svoju prvú, samozrejme televíznu, úlohu. „Zmenila sa“ kvôli nej na chlapca a vôbec jej to neprekážalo.
Žeby práve tu boli korene jej údajnej bisexuality? O dva roky neskôr, po ďalšej televíznej úlohe prišla prvá ponuka zo sveta filmu. A tak sa päťročná Drew Barrymoreová stala dcérou vedca Williama Hurta/, ktorý robí pokusy na ľuďoch vo filme Mutácia. Bol to malý krôčik, po ktorom nasledoval veľký krok. Kmotor Steven jej zveril veľmi dôležitú úlohu vo svojej mimoriadne úspešnej sci-fi E.T. Mimozemšťan /1982/. Drew uspela. Neobľúbil si ju len mužík z vesmíru, ale aj diváci a tým pádom aj producenti. Jej dvere do sveta filmu a dospelých sa otvorili dokorán.
V roku 1984 bola za výkon vo filme Irreconciable Differences nominovaná na Zlatý glóbus. Milovníci Stephena Kinga si ju určite pamätajú z filmu Firestarter. V tom istom roku sa dostala na zoznam dvanástich najkvalitnejších nováčikov v časopise Screen World. Právom medzi nich patrila, ale…

HRY DOSPELÝCH SÚ NEBEZPEČNÉ

Dieťa ktorému zobrali detské hry, si obľúbilo hry dospelých. A tak si, ako ani nie desaťročná, zvykla na večierky a alkohol. Čoskoro bol aj alkohol príliš málo. Chvíľu postačila marihuana a po nej prišiel na rad kokaín. Svet filmu, ktorý ju stvoril, ju začal zavrhovať. Nespoľahlivá, staro vyzerajúca trinásťročná dievčina sa nehodila na blond anjelikov a vlastne na nič.
Časopisy, ktoré ju vynášali ku hviezdam, ju začali zaraďovať do škatuľky šrot, ktorý sa nepozbiera. Úlohy začali rapídne ubúdať a malá Drew zvyknutá neustále pracovať sa zoznámila s ďalšou „hrou“ dospelých, depresiou. V roku 1989 putovala na tri mesiace na známu protidrogovú kliniku.
Aj keď sa na chvíľu zdalo, že liečba pomohla nebolo to tak. Prišla recidíva a s ňou pokus o samovraždu. Tí čo ju odpísali, si mädlili ruky, že sa nemýlili. Drew však podstúpila ďalšiu odvykaciu kúru, začala o svojom probléme verejne a nahlas hovoriť a napísala svoj životopis. Knižka Little Girl Lost /Malé stratené dievčatko/ jej pomohla nájsť samu seba. „ Som presvedčená, že je možné napraviť sa, poučiť sa z vlastných chýb. Všetci môžeme pomáhať nielen sebe, ale aj druhým. Chce to veľa práce, premýšľania, sebadôvery a disciplíny. Životom sa môžeme nechať unášať. Môžeme ním plávať, a môžeme ho vlastnými rukami formovať.“ Keď ho chcela formovať musela začať hľadať tých, ktorí jej pomôžu pri návrate do filmového sveta. Presvedčiť ich o svojej spoľahlivosti nebolo jednoduché. Drew sa to však podarilo. V roku 1991 hrala vo filme Žiadny úkryt. O rok neskôr presvedčila filmom Jedovatý Brečtan /Poison Ivy/. Vzala aj účinkovanie v televíznom seriáli Joela Schumachera Malibu Road 2000. Čoskoro prišla ďalšia nominácia na Zlatý glóbus v kategórii televíznych herečiek za projekt Guncrazy. Drew sa naplno vrátila do filmového života.
Krútila jeden film za druhým. Skica smrti 1992 /TV/, Príbeh Amy Fischerovej /TV/, v ktorom vám zrejme nebola veľmi sympatická 1992, Pištoľníčky /Bad Girls 1994/, Dámska jazda 1995, Šialená láska 1995, Navždy Batman /Joel Schumacher1995/, komédia Waynov svet II. /1996/, Všetci hovoria milujem ťa /Woody Allen /1996/, horor Vreskot /1996/, Pieseň pre nevestu /1996/, Popoluškovská sága Večný príbeh /1998/, teenagerská komédia Nepobozkaná /1999/… Napriek dosť záživnej filmografii je Drew typ herečky , ktorej život je ešte zaujímavejší ako jej úlohy. Napríklad podľa jej osobného príbehu vznikol film Pätnásťroční a zdrogovaní. To bolo tak, keď ju zatvorili po prvý raz do liečebne. Ušla po osemnástich dňoch, doma sa zastavila iba na chvíľku, len aby ukradla mame kreditnú kartu. Hneď potom sa vybrala za zábavou dosvojho vysnívaného raja, na Hawaii.
Napokon ju našli súkromné očká, aby ju vrátili do prísne stráženej protialkoholickej a protidrogovej liečebne. Samozrejme na žiadosť matky, pretože nebola plnoletá. To jej nezabránilo, aby o tri roky neskôr, stále ešte neplnoletá, nevyvolala ďalší škandál, keď pod vplyvom kokaínu nakrútila erotické scény do filmu Far For Home/ Ďaleko od domova. Po skončení ďalšej odvykacej kúry, požiadala súd o predčasné uznanie plnoletosti. Tak sa zbavila matkinej prehnanej starostlivosti.


ŽIVOT NA PLNÝ PLYN

Aj keď pri ich prehľade je vidieť, že vždy bola na „pulze dňa“ a dokázala účinkovať v projektoch, ktoré práve v tom čase tematicky patrili k najvyššiemu komerčnému trendu. V práci sa prediera od jedného úspechu k druhému. Darí sa aj jej vlastnej produkčnej spoločnosti Flower Films /miluje kvety, tie naozajstné, umelé aj tie v podobe šperkov a ozdôb, vo vlasoch často nosí margarétky a motýle/ , možno aj kvôli čuchu na peniaze a na to, čo je práve u diváka „in“.
Okrem vzťahu k peniazom, má vzťah k zvieratám, preto ich nekonzumuje. Je vegetariánkou, milujúcou svojich pssov, ktorí s radosťou jedia aj sójové mäso. Miluje rýchle autá a rýchlu jazdu. Doma má zásuvku plnú pokút za nesprávne parkovanie a neprimerane rýchlu jazdu. Našťastie si na túto svoju záľubu dokáže zarobiť. Alkohol pije veľmi zriedka a drogám sa vyhýba úplne. Jej najväčšou drogou je ona sama a láska.
K prvému bodu sa dá poznamenať, že napriek tomu, že jej telo nepatrí v Hollywoodskom svete medzi najdokonalejšie, neustále sa s ním zabáva. Zdobí jej ho niekoľko tetovaní, zmenšené prsia / nutnosť tejto operácie komentovala slovami: „Najprv išli prsia, potom dlho, dlho nič a až potom som sa objavila ja.“/ a vlasy neustále odfarbované na platinovo blond, s čím začala už jej matka. V skutočnosti ich má trochu tmavšie, ale asi si to už ani nepamätá. Takto zdokonalené telo predviedla aj v časopise Playboy.
K jej pózovaniu sa viaže milá historka. Jej trochu puritánsky krstný otec Steven Spielberg nechcel, aby sa jeho malé dievčatko necudne odhaľovalo a tak dal toto číslo Playboya v svojich štúdiách digitálne upraviť. Drew ho dostala na narodeniny ako ukážku, čo mala mať pri fotení na sebe. Našťastie pre pánov, však svoje prednosti napriek tomu naďalej ukazuje rada. Ostala n


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.