VESELÉ GAŠTANOBRANIE |
||
Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 20.10.2010 00:00 Kategória : Koktail WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Október sa definitívne ujal svojej nadvlády a spolu s ním nastala aj pravá jesenná atmosféra. Stromy vyfarbili svoje lístie, lastovičky odleteli do teplých krajov a oblohu namiesto nich zaplnili šarkany najrôznejších veľkostí a tvarov. K jeseni tiež neodmysliteľne patrí lákavá vôňa pečených gaštanov, šíriaca sa mestom či našimi kuchyňami, a pochodujúci „gaštankovia“ v oknách detských izieb. Táto dobre známa a mimoriadne obľúbená prírodná pochúťka si rozhodne zaslúži našu pozornosť - okrem pozitívnych účinkov na ľudský organizmus gaštany pomáhajú cibriť fantáziu a šikovnosť detí i dospelých, zahnať pochmúrnu náladu a najnovšie dokonca dokážu chutne spestriť náš pravidelný pitný režim. Ak ste ešte nepodľahli ich kúzlu, je najvyšší čas zoznámiť sa! | ||
SKVELÁ CHUŤ PLNÁ OSVIEŽENIA Priamo z tajomného sveta stromov prichádza na váš stôl chutné osvieženie podobe ochutenej, jemne sýtenej prírodnej pramenitej vody Rajec Tajomstvo stromov Gaštan s pridaným kyslíkom, ktorá dokonale spestrí váš deň. Získate tak nielen vodu s optimálnou mineralizáciou, ale tiež pozitívne účinky gaštana, ktorými pomáha proti zápalom, zlepšuje krvný obeh a pozitívne ovplyvňuje pevnosť a pružnosť ciev. Vďaka prírodnému extraktu z gaštanov je Rajec Tajomstvo stromov užitočným a vhodným doplnkom pravidelného pitného režimu, ktorý napomáha vášmu telu pripraviť sa na sychravé počasie a prichádzajúcu zimu. ZDRAVÁ POCHÚŤKA
IDEÁLNE MENU DO SYCHRAVÉHO POČASIA Aby ste predišli nepríjemnostiam s vybuchovaním gaštanov v rúre, či ich následnému zdĺhavému šúpaniu, dajte si záležať na ich úprave ešte pred samotným pečením v rúre. Čím dôkladnejšie ich nakrojíte, tým jednoduchšie sa budú potom lúpať. Ak sa neponáhľate, nakrajujte ich až predvarené a vychladnuté, pôjde vám to oveľa ľahšie. Vlhkou handrou gaštany očistite, potom ich ostrým nožom opatrne narežte, najlepšie na vypuklej strane gaštana. Po narezaní ich rozložte na panvicu na miernom ohni a prikryte vlhkou handrou alebo uterákom. Môžete ich piecť aj v rúre na 220°C, dobrým tipom je podliať plech trochou vody, aby sa gaštany nepripiekli. Asi po 30tich minútach narezané škrupinky popraskajú a začnú sa otvárať. Občas nezabudnite gaštany poprevracať, aby sa nespálili. No nezabudnite, že pri netrpezlivom čakaní pri rúre, kým bude gaštanová pochúťka hotová, vaše telo vplyvom sálajúceho tepla stráca väčšie množstvá vody. Tú si môžete jednoducho doplniť pramenitou vodou Rajec Tajomstvo stromov Gaštan, napríklad aj v praktickom 0,75litrovom balení. GAŠTANKOVIA
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |