Zemiakový šalát z luskov cukrového hrášku
Autor(ka) : Patrícia
Dátum a čas : 15.12.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ingrediencie:

Ingrediencie:

200g luskov cukrového hrášku, 100g zemiakov, 1 červená paprika, 250g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo biondo, 60g potočnice, parmezán na ozdobu

Cesnakové krutóny: 3 plátky ciabaty, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku

Dressing:

2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica majonézy Hellmanns, 1 lyžica kyslej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy,  15g hnedého cukru, mleté korenie

Postup prípravy:

Lusky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme, potom všetko zamiešame. Plátky ciabaty nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabatu a opečieme ju do zlatista. Opečenú ciabatu položíme na servítok a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme aspoň 2 minúty elektrickým mixérom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.