S After sa Vám bude usmievať ľahšie
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 9.12.2010 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Trápia vás malé vredy okrúhleho alebo oválneho tvaru s bielym až bieložltým povlakom, objavujúce sa v ústach, zvyčajne na vnútornej strane pier, líc a na jazyku? Vedzte, že ide o jedno z najčastejších ochorení sliznice.

Trápia vás malé vredy okrúhleho alebo oválneho tvaru s bielym až bieložltým povlakom, objavujúce sa v ústach, zvyčajne na vnútornej strane pier, líc a na jazyku? Vedzte, že ide o jedno z najčastejších ochorení sliznice.

 

Podľa stomatologičky MUDr. Lucie Pitekovej, PhD. „afty postihujú každého štvrtého až piateho človeka, pričom asi u polovice sa vyskytujú každé 3 mesiace, u jednej tretiny dokonca každý týždeň“. Postihnutému znepríjemňujú príjem potravy a tekutín, sťažujú artikuláciu a ústnu hygienu. Keďže afty spôsobujú vysokú bolestivosť a nepozná sa presná príčina, hlavným cieľom liečiv je urýchlenie hojenia a ústup bolesti. Na našom trhu ich je niekoľko, a to vo forme roztokov, gélov a mastičiek. Tieto konzistencie však z afty veľmi ľahko „stečú“, takže ich efekt je minimálny a aplikáciu treba opakovať niekoľkokrát denne. Navyše sa nanášajú buď priamo prstami, čím dochádza ku kontaminácii, alebo je ich nepriama aplikácia komplikovaná. Postihnutý sa pritom nevyhne pocitu štípania a tŕpnutia.

 

     Absolútnou a prevratnou novinkou sú rozpustné náplasti After, ktoré predstavujú unikátnu kombináciu silnej účinnej látky a jedinečnej formy. Priľnavý rozpustný film vytvára ochrannú vrstvu, čím bráni ďalšiemu mechanickému dráždeniu afty a je zárukou nízkeho rizika kontaminácie. Náplasti After obsahujú kyselinu hyalurónovú, extrakt z kôry červeného mangrovníka a celulózu. Prvá zložka tlmí bolesť a napomáha pri hojení rán i obnove poškodených tkanív, červený mangrovník skracuje čas na obnovu poškodeného tkaniva, tlmí začervenanie a zápal, celulóza vytvára bariéru, ktorá chráni otvorené zakončenie nervov sliznice a prináša úľavu od bolesti. Celkovo sa vďaka účinným látkam v náplastiach After znižuje zápal a čas hojenia o polovicu. Ich nespornou výhodou je aj jednoduchá aplikácia – stačí náplasť 15 sekúnd pritlačiť na postihnuté miesto a hodinu po aplikácii nepiť a nejesť. Náplasť sa bude pomaly rozpúšťať, pričom poskytne dlhodobú úľavu. Ak je potrebné, aplikuje sa dvakrát či viackrát denne.

 

     Ak poznáte afty nielen podľa popisu, ale najmä podľa bolesti, nestresujte sa – veď stres je jedným z hlavných spúšťačov tvorby áft. Radšej čo najskôr siahnite po náplastiach After, ktoré vám poskytnú okamžitú úľavu od bolesti .



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.