170 miliónov žien a detí čaká na ochranu pred tetanom rodičiek a novorodencov – smrteľnou chorobou, ktorej môžeme jednoducho predísť.
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 11.1.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Bratislava 10. január, 2011 – Značka Pampers® a Detský fond UNICEF vyzývajú mamičky, aby podporili posledný, tretí ročník charitatívnej kampane s cieľom získať životne dôležité vakcíny, ktoré ochránia ženy a deti pred tetanom rodičiek a novorodencov. V súčasnosti táto choroba ohrozuje 170 miliónov žien a ich deti v 40 rozvojových krajinách sveta, pričom mnohé z nich žijú v oblastiach, ktoré sú také odľahlé, že v nich nemajú prístup ani k najzákladnejšej zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 10. január, 2011 – Značka Pampers® a Detský fond UNICEF vyzývajú mamičky, aby podporili posledný, tretí ročník charitatívnej kampane s cieľom získať životne dôležité vakcíny, ktoré ochránia ženy a deti pred tetanom rodičiek a novorodencov. V súčasnosti táto choroba ohrozuje 170 miliónov žien a ich deti v 40 rozvojových krajinách sveta, pričom mnohé z nich žijú v oblastiach, ktoré sú také odľahlé, že v nich nemajú prístup ani k najzákladnejšej zdravotnej starostlivosti.

 

Podľa najnovších údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), tetanus rodičiek a novorodencov má každý rok na svedomí smrť 59 000* novorodencov   čo predstavuje jedno úmrtie každých 9 minút na ochorenie, ktorému môžeme jednoducho predísť.  

 

Cieľom finálneho tretieho ročníka kampane Pampers® UNICEF na Slovensku je spojiť sily slovenských mamičiek na pomoc ľuďom, ktorí ju potrebujú, a zároveň zapojiť aj širokú verejnosť, ktorá môže prejaviť záujem a pomôcť prostredníctvom aktivít v rámci sociálnych sietí.

 

Minulé ročníky podporili Dara Rolins, Monika Hilmerová a Maroš Kramár. Tento rok sa k nim pripojí ďalšia mamička a zároveň speváčka Mária Čírová. Práve ona dnes odlieta do Kambodže, aby upozornila na problém tetanu rodičiek a novorodencov, ktorému môžeme pomôcť.

 

Pri tejto príležitosti Mária Čírová povedala: „Veľmi si vážim príležitosť stať sa súčasťou tohto celosvetového projektu na Slovensku. Viem, že každý riešime v osobnom živote svoje problémy, ale sú situácie, kedy sa oplatí vidieť veci v širších súvislostiach. A vtedy si častokrát poviem, že som rada, že žijem práve tu. Je mi ľúto, že na svete ešte existujú problémy, ktoré vieme riešiť, ale nemôžeme.  Vďaka celosvetovej kampani Pampers®  UNICEF sa získajú do konca roka 2011 vakcíny, ktoré pomôžu ochrániť 100 miliónov žien a detí pred tetanom rodičiek a novorodencov. To je 100 miliónov žien v 21 krajinách, ktoré dostanú príležitosť užiť si materstvo tak ako ja.“

 

Dr. Rownak Khan, vyššia zdravotná odborníčka organizácie UNICEF, povedala: „Tetanus rodičiek a novorodencov je tichý zabijak, ktorý je symbolom rozdielov v prístupe k zdravotnej starostlivosti. Väčšina ľudí zomiera na tetanus doma a smrť prichádza najmä k najohrozenejším skupinám obyvateľstva žijúcich v odľahlých kútoch sveta. Skutočnosťou však zostáva, že tetanu rodičiek a novorodencov môžeme jednoducho predísť, a preto je zbytočnosť každého jedného úmrtia neznesiteľnou pravdou. Mnoho žien a detí trpiacich tetanom žije v takých odľahlých oblastiach, že aj tá najzákladnejšia zdravotná starostlivosť je pre ne nedosiahnuteľná. Preto, viac ako kedykoľvek predtým, musíme spojiť svoje sily, aby sme pomohli ľuďom, ktorých táto tichá choroba ohrozuje najviac. Je absolútne neprijateľné, aby tisíce malých detí aj naďalej zomierali úplne zbytočne.“ 


Ako môžeme pomôcť?

 

1 balenie = 1 život zachraňujúca vakcína

Za každé balenie výrobku Pampers označené logom kampane Pampers® – UNICEF, ktoré si zakúpite v období od 1. januára do 31. marca 2011, daruje spoločnosť Pampers® organizácii UNICEF finančné prostriedky na jednu vakcínu proti tetanu, ktorá pomôže ochrániť jednu ženu v plodnom veku v rozvojovej krajine.

 

Pošlite 100 000 bozkov po celom svete!

Tento rok môžeme pomôcť ešte viac, ak spoločne pošleme „100 000 bozkov“, ktoré pomôžu ochrániť ženy a ich deti pred tetanom rodičiek a novorodencov. Za každý virtuálny bozk odoslaný z internetovej stránky www.pampers.cz daruje spoločnosť Pampers® organizácii UNICEF ešte viac finančných prostriedkov.

 

Juraj Králik, zastupujúci značku Pampers, povedal: „Podpora, ktorú nám za posledné dva roky vyjadrili slovenské mamičky, bola fenomenálna a úplne prekročila naše očakávania. Či sa zapojíte prostredníctvom propagačnej akcie s označenými baleniami, alebo prostredníctvom internetovej akcie, náš spoločný a neutíchajúci cieľ na rok 2011 je jednoduchý: podporovať organizáciu UNICEF v jej dlhodobom úsilí o elimináciu tetanu rodičiek a novorodencov poskytovaním život zachraňujúceho očkovania.“

 

*na základe odhadov počtu úmrtí na tetanus rodičiek a novorodencov za jeden rok od CHERG/WHO, (2008) ako bolo uverejnené v správe Lancet 12. mája 2010

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.