BEŽTE PRIRODZENE S NIKE FREE!
Autor(ka) : JR
Dátum a čas : 17.2.2011 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nenechajte svoje chodidá odpočívať. Choďte alebo bežte naboso, aj keď ste obutí. Že to nie je možné? Omyl, vyskúšajte tenisky Nike Free!

Nenechajte svoje chodidá odpočívať. Choďte alebo bežte naboso, aj keď ste obutí. Že to nie je možné? Omyl, vyskúšajte tenisky Nike Free!

 

V bežných teniskách svaly a väzy, ktoré udržujú klenbu, ochabujú a vzniká plochá noha. Naopak, chôdza alebo beh naboso je skvelý spôsob, ako udržať chodidlá zdravé a vo forme. Lenže, kto má možnosť poprechádzať sa každý deň aspoň chvíľu po pláži alebo na mäkkom trávniku? Asi len málokto. Firma Nike vymyslela unikátnu tenisku, ktorá imituje chôdzu naboso. Piesok alebo trávu síce medzi prstami nepocítite, ale napriek tomu bude mať chôdza v Nike Free na vaše nohy blahodarný účinok. Pri každom kroku zapojíte svaly, ktoré doteraz ochabovali.

 

V ČOM JE NIKE FREE INÁ

Už prvý pohľad na výrazne profilovanú, akoby rozrezanú podrážku a medzipodrážku napovie, že Nike Free nie sú obyčajné tenisky. Ryhy v podrážke však nie sú módnym výstrelkom, ba naopak, rešpektujú anatomickú stavbu chodidla a umožňujú maximálnu ohybnosť tenisky. Vďaka tomu získajú vaše nohy úplnú voľnosť a každý krok bude celkom prirodzený. Chôdza v Nike Free je navyše veľmi pohodlná vďaka medzipodrážke zo špeciálnej peny, ktorá je na najviac namáhaných miestach – v pätnej časti a na špičke – potiahnutá vysokoodolnou karbónovou gumou BRS 1000. Pre váš maximálny komfort sú jednotlivé diely zvrška lepené pomocou ultrazvuku, takže sa nemusíte báť, že by vás mal niekde odrať šev. Nový model Nike Free je navyše kompatibilný s technológiou Nikeplus.

 

NA NIKE FREE SI TREBA ZVYKAŤ POSTUPNE

S Nike Free je to rovnaké, ako keď začínate s behaním. Klusať hneď hodinu by asi nebolo najmúdrejšie. Pretože Nike Free sú úplne iné tenisky, než na aké boli vaše nohy zvyknuté doposiaľ, dajte telu čas si zvyknúť. Na začiatok postačí chodiť v teniskách chvíľu okolo domu. Potom, napríklad, na dlhšiu prechádzku so psom a až potom začnite s pozvoľným behaním. Na úvod si dajte päť až desať minút. Postupne, až keď si ochabnuté a dosiaľ zabudnuté svaly privyknú, môžete sa dať na beh v Nike Free. Poklusávanie v Nike Free je skvelým spôsobom, ako posilniť klenbu nohy, lýtkové svaly, čo spolu znamená zlepšenie bežeckých schopností. Nike Free sú prakticky pre každého. Napriek tomu, ak máte vážnejšie poškodenie chodidla, poraďte sa pred ich nákupom so skúseným ortopédom.

 

 

HISTÓRIA NIKE FREE

Nike neustále vyvíja nové technológie, ktoré podporujú športovcov na celom svete. Produktom tohto úsilia je aj bežecká teniska Nike Free v špeciálnom stvárnení pre mužské aj ženské chodidlo. Nike Free vychádza zo zásad spoločnosti Nike, napomáhať inováciami a novými technológiami k maximálnej efektivite tréningu v mnohých športoch – beh, chôdza, silové alebo vytrvalostné posilňovanie.

 

Nike je jednotkou na trhu s obuvou umožňujúcou prirodzený pohyb chodidla od roku 2004, kedy predstavila svoju technológiu Nike Free. V súčasnosti dostanete obuv radu Nike Free v rozličných variantoch, ktoré sa líšia pružnosťou podrážky. Od modelu 3.0, ktorý má najväčšiu flexibilitu, cez Nike Free 5.0 po Nike Free 7.0, ktorý je len o niečo pružnejší ako klasická bežecká teniska. K dispozícii je už aj model Nike Free Run+, ktorý je kompatibilný s technológiou Nikeplus.

 

Väčšina z nás, a ani prostredie moderných miest, nie je stavaná na beh naboso. Preto sú tenisky Nike Free ideálne pre športovcov, ktorí chcú dostávať všetky výhody tréningu naboso, ale súčasne potrebujú tlmenie, priľnavosť a ochranu chodidla poskytovanú podrážkou tenisky. Beh naboso vystavuje chodidlo vonkajším vplyvom, tenisky Nike Free chodidlo chránia a umožňujú mu jeho prirodzený pohyb.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.