Šťavnaté kuracie plátky Hellmann's
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie:
500 g kuracích pŕs
korenie, soľ
4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
2 strúčiky cesnaku
hladkú múku na obalenie kuracích pŕs
4 lyžice oleja na vyprážanie
Kuracie prsia nakrájajte na 2 cm hrubé plátky, osoľte a okoreňte. Premiešajte mäso s tatárskou omáčkou Hellmann's a s prelisovaným cesnakom. Mäso môžete na 30 minút uložiť do chladničky - bude potom krehkejšie a šťavnatejšie. Plátky kuracích pŕs potom zľahka obaľte z oboch strán v múke, rozohrejte panvicu s olejom a plátky osmažte z oboch strán dozlatista.
Krehké bravčové kotlety Hellmann's
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie:
4 bravčové kotlety
4 lyžice majonézy Hellmann's
2 cibule
korenie, soľ
nastrúhaný parmezán na posypanie
Kotlety dôkladne naklepte, osoľte, okoreňte a potom ich posypte kolieskami nakrájanej cibule. Následne potrite mäso a cibuľu majonézou Hellmann's a posypte nastrúhaným parmezánom. Takto pripravené mäso pečte vo vopred rozohriatej rúre na 190 - 200 ° C po dobu 25 minút dozlatista.
Gratinovaný losos Hellmann's
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie:
4 filety lososa cca 150 g
200 g kukuričných lupienkov
4 plátky toastového chleba
4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
1 lyžica plnotučnej horčice
parmezán
listový petržlen
soľ, korenie
Lososa ochutíme soľou a korením. Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň lososa. Všetky suroviny spolu zmixujeme v mixéri do hladkej hmoty. Túto zmes nanesieme na jednotlivé porcie ryby a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 ° C cca 12 minút. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
TIP: Lososa môžete nahradiť akýmkoľvek filé z bielych rýb (treska, pstruh, atď). V prípade, že doma nemáte kukuričné lupienky, pridajte do zmesi, ktorá sa nanáša na rybu kúsky pečiva navyše.
Zapečená Ciabatta Hellmann's
Potrebné ingrediencie pre 4 porcie:
1 ks ciabatty
100 g nivy
1 stredne veľká hruška
8 plátkov chudej slaniny
hrsť vlašských orechov
3 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
1 lyžica medu
sekaná pažítka
Pečivo rozrežeme na 4 plátky a opečieme v rúre nasucho.
Z tatárskej omáčky, medu a pažítky pripravíme dresing, ktorým potrieme pečivo a rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapiecť na 180 ° C, aby sa syr roztiekol a slanina zosklovatela. Hrušku nakrájame na tenké plátky a ozdobíme ňou jednotlivé porcie, ktoré posypeme orechmi.
TIP: Okrem ciabatty môžete použiť staršie pečivo, ktoré nájdete doma. Pozdĺžne rozrezané rožky, alebo toastový chlieb, dokonca aj starší rascový chlieb chutí v tejto kombinácii excelentne.