Veľkonočné a jarné recepty s produktami Penam a Hyza (1/2) |
||
Autor(ka) : Lucia Dátum a čas : 21.3.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Kuracia roláda Admirál (pre 10 porcií) | ||
Kuracia roláda Admirál (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 1 kg Chladených kuracích pŕs značky HYZA · 120 g Morčacej šunky ADMIRÁL zaúdenej značky HYZA · 200 ml 33 % smotany na šľahanie · 50 g papriky · 2 g kurkumy · soľ · čierne korenie Postup: 1. Chladené kuracie prsia značky HYZA umyjeme a osušíme. Obrežeme ich tak, aby nám zostalo iba čisté mäso. Odrezky odložíme bokom. 2. Kuracie prsia rozrežeme na polovice a na fólii rozklepeme. Medzitým si necháme predhriať rúru na 175 °C. 3. Rozklepané mäso si rozložíme na podložku, osolíme a posypeme rovnomerne čiernym korením. Na mäso poukladáme na plátky nakrájanú Morčaciu šunku ADMIRÁL značky HYZA. 4. Odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou, kurkumou, soľou a korením. 5. Vytvorenú zmes rovnomerne roztrieme na šunku uloženú na kuracích prsiach. 6. Na rozotrenú zmes poukladáme nakrájanú papriku a naplnené kuracie prsia pevne zatočíme do alobalu. 7. Pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C teplote 35 minút. 8. Po upečení roládu rozkrájame na plátky a servírujeme. Veľkonočná rolka s bryndzovou penou (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 400 g Kuracej rolky údenej značky HYZA · 280 g bryndze · 300 ml 33 % smotany na šľahanie · šalát lolo rosso · šalát lolo biondo · soľ · olivový olej Postup: 1. Z Kuracej rolky údenej značky HYZA urobíme kornúty. 2. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka do nej zamiešane bryndzu. Šľahačkovo-bryndzovou zmesou naplníme cukrárenské vrecko a naplníme ňou pripravené kornúty z rolky. 3. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Natrháme ho na väčšie kúsky, osolíme a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. 4. Kornúty z Kuracej rolky údenej značky HYZA naplnené bryndzovou šľahačkou podávame so šalátom. Údená kuracia šunka pre šibačov (pre 10 porcií) Na prípravu potrebujeme: · 500 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA · 150 g červenej papriky · 100 g cukiny · 100 g baklažánu · 200 g mini-mozzarelly · soľ · čierne korenie · provensálske korenie Postup: 1. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Nakrájame na menšie kúsky. 2. Nakrájanú zeleninu jemne posolíme, okoreníme čiernym korením a následne opečieme na panvičke (alebo na kontaktnom grile). Na záver pridáme trochu provensálskeho korenia. 3. Na tanier rozložíme plátky Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA, doplníme zeleninou a mini-mozzarellou. Kuracie prsia plnené šunkou s jarnou zeleninkou (pre 4 porcie) Na prípravu potrebujeme: · 600 g Chladených kuracích pŕs značky HYZA · 200 g Kuracej šunky DE LUXE údenej značky HYZA · soľ · čierne korenie Na prípravu bazalkovej omáčky potrebujeme: · 1 menšiu cibuľu · 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) · 100 ml bieleho vína · kurací bujón z 1 kocky · 200 ml 33 % smotany na šľahanie · 50 g čerstvej bazalky · soľ · olej Na prípravu restovanej zeleniny potrebujeme: · 150 g cukiny · 200 g mrkvy · 50 g masla Postup: 1. Chladené kuracie prsia HYZA umyjeme a osušíme. Jemne osolíme a okoreníme čiernym korením. 2. Do stredu kuracích pŕs urobíme tenkým ostrým nožom zárez. Cez zárez plníme kuracie prsia Kuracou šunkou DE LUXE údenou značky HYZA, ktorú sme si nakrájali na 5 cm prúžky. 3. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán a na 15 minút dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C. 4. Na prípravu omáčky si dozlatista orestujeme na panvici najemno nakrájanú cibuľku a cesnak. Zalejeme bielym vínom a smotanou, potom pridáme vývar, posypeme bazalkou a krátko povaríme. Uvarenú zmes rozmixujeme a precedíme. Opäť privedieme do varu a na miernom ohni varíme asi 4 minúty. Podľa chuti dosolíme. 5. Mrkvu a cukinu umyjeme a osušíme. Nakrájame na tenké pásiky, ktoré na masle zľahka orestujeme a jemne osolíme. 6. Mäso prelejeme bazalkovou omáčkou a servírujeme s restovanou zeleninou. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |