Recepty na grile: Sumec obalený v slanine na grile Weber
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 28.3.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Suroviny:

Suroviny:

580 g chrbtová časť zo sumca

160 g anglickej slaniny - plátky

1 limetka

Čerstvo mleté korenie

 

Dressing:

3 citróny

1 pomaranč

50 g kaparových kvetov

50 g píniových orieškov

200 g kvalitného olivového oleja

200 g rukoly

200 g cherry paradajok

Lístky čerstvej medovky, tymian

Soľ, čerstvo mleté farebné korenie

 

Príprava

Ihlu vpichneme po celej dĺžke chrbta sumca (aby sa nám pri grilovaní teplom nepokrútil), pokvapkáme  ho šťavou z limetky a necháme chvíľu v chlade marinovať. Potom sumca poprášime čerstvo pomletým farebným korením. Sumca obalíme tenkými plátkami slaniny. Rozpálime gril Weber a sprudka opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok, priklopíme a necháme podľa veľkosti cca 10-15 minút dôjsť. Zo šťavy z vytlačených citrónov, pomaranča a olivového oleja vyšľaháme hustú hmotu, do ktorej vmiešame posekané čerstvé lístky medovky a tymianu, pokrájané kaparové kvety a opečené píniové oriešky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.  Podávame so šalátom z rukoly a sladkých cherry paradajok. Ako prílohu môžeme podávať aj cesnakové zemiaky v alobale pečené priamo v grile a plátky pečeného baklažánu a cukety.

 

Spôsob grilovania :

Plynové: priame, stredná teplota, Weber Q

Doba prípravy: 15 minút

Doba grilovania: 8 minút

Pre 4 osoby



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.