Recepty na grile: Sumec obalený v slanine na grile Weber |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 28.3.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Suroviny: | ||
Suroviny: 160 g anglickej slaniny - plátky 1 limetka Čerstvo mleté korenie Dressing: 3 citróny 1 pomaranč 50 g kaparových kvetov Lístky čerstvej medovky, tymian Soľ, čerstvo mleté farebné korenie Príprava Ihlu vpichneme po celej dĺžke chrbta sumca (aby sa nám pri grilovaní teplom nepokrútil), pokvapkáme ho šťavou z limetky a necháme chvíľu v chlade marinovať. Potom sumca poprášime čerstvo pomletým farebným korením. Sumca obalíme tenkými plátkami slaniny. Rozpálime gril Weber a sprudka opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok, priklopíme a necháme podľa veľkosti cca 10-15 minút dôjsť. Zo šťavy z vytlačených citrónov, pomaranča a olivového oleja vyšľaháme hustú hmotu, do ktorej vmiešame posekané čerstvé lístky medovky a tymianu, pokrájané kaparové kvety a opečené píniové oriešky. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame so šalátom z rukoly a sladkých cherry paradajok. Ako prílohu môžeme podávať aj cesnakové zemiaky v alobale pečené priamo v grile a plátky pečeného baklažánu a cukety. Spôsob grilovania : Plynové: priame, stredná teplota, Weber Q Doba prípravy: 15 minút Doba grilovania: 8 minút Pre 4 osoby ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |