Jahňacie karé na provensálsky spôsob s grilom Weber (4 porcie)
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 31.3.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Suroviny:

Suroviny:

Na jahňacie karé:

½

zväzok petržlenu

1

nasekaná cibuľa

6

nasekaných strúčikov cesnaku

4

nasekané okrúhle paradajky

15 g

rozmarínu

2

lyžice dijonskej horčice

300 ml

červeného vína

1

lyžička soli

½

lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

2

Jahňacie karé, asi 650 g

 Na fazuľový šalát:

250 g

Suchej bielej fazule

1

malá cibuľa

1

mrkva

1

stonka zeleru

1 ½

lyžičky oregana

2

veľké paradajky

50 g

čiernych alebo zelených olív

50 ml

olivového oleja

3

lyžice červeného vinného octu

2

lyžice nasekanej petržlenovej vňate

 

soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

 

Doba na prípravu:

2 hodiny

Náročnosť:

stredná

Čas grilovania:

15-25 minút

Čas marinovania:

4 hodiny

 Príprava:

1. Na marinádu budeme potrebovať petržlenovú vňať, ktorú osušíme a lístky otrháme. S cibuľou, cesnakom, paradajkami, rozmarínom, horčicou, červeným vínom, soľou a korením ju rozmixujeme v mixéry. Marinádu nalejeme do misky.

 2. Z jahňacieho karé odrežeme prebytočný tuk a mäso zo všetkých strán obalíme v marináde. Zakryté marinujeme v chladničke 4-6 hodín.

 3. Fazuľu nasypeme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, varíme 10 minút, odstavíme a pod pokrievkou necháme 1 hodinu odstáť. Vodu zlejeme a fazuľu necháme odkvapkať.

 4. Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na väčšie kúsky. S fazuľou, 900 ml vody a oreganom všetko vložíme do hrnca a privedieme k varu. Zmiernime teplotu a pod pokrievkou pozvoľne varíme 40 minút, až kým fazuľa nezmäkne. Cibuľu, mrkvu a zeler premyjeme a fazuľu nasypeme do misky. Paradajky nakrájame na kúsky, olivy na plátky. Olivový olej, ocot, petržlenovú vňať, paradajky a olivy pridáme k fazuli, všetko dôkladne osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

 5. Jahňacie mäso vyberieme z marinády a kosti obalíme alobalom, aby sa nepripálili. Grilujeme na Weber grile priamo na strednom stupni intenzity. Pokiaľ chceme mäso krvavé, grilujeme 15 minút, stredne prepečené 20 minút a dobre prepečené 25 minút. Mäso zoberieme z roštu a necháme 10-15 minút odpočinúť. Potom ho nakrájame na plátky a podávame s fazuľovým šalátom.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.