Krása vo svite mesiaca
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 18.9.2001 18:47
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Možno ani netušíte, že tajomná planéta Luna, ktorá nás sprevádza každú noc, má vplyv aj na náš vzhľad a spôsobuje, že v niektoré dni sme atraktívnejšie ako inokedy. Mesiac môže byť v záležitostiach pestovania krásy vynikajúcim sprievodcom a poradcom. Dámy, ktoré chcú neustále očarúvať svojim vzhľadom, by sa preto mali zoznámiť s jeho tajomstvami.

Dbajme o seba v mesačnom rytme

Sú dni, počas ktorých sa niektoré kozmetické úkony podaria nad očakávanie a sú aj také dni, počas ktorých sú efekty nášho úsilia menej uspokojujúce. Preto sa skôr, ako sa rozhodnete venovať čas intenzívnejšiemu ošetrovaniu tela presvedčte, v akej fáze sa práve nachádza Mesiac.

PEELINGY odstraňovanie zrohovatených častí pokožky, čistenie tváre alebo boj proti rozšíreným žilkám treba robiť zásadne v čase ubúdania Mesiaca alebo počas novu. Keď sa Mesiac zmenšuje, pokožka lepšie toleruje silnejší tlak, masírovanie a zlupovanie. Nemusíme sa obávať, že na tele ostanú stopy a jazvičky.

PLNÉ KOZMETICKÉ OŠETRENIE je najvhodnejšie naplánovať si tretí deň po splne Mesiaca.

MASKY a iné spôsoby na intenzívnejšiu výživu, regeneráciu a omladenie pokožky budú účinnejšie v čase, keď Mesiac pribúda. Pokožka v tom čase lepšie prijíma výživné prípravky.

RELAXAČNÉ A UVOĽŇUJÚCE MASÁŽE budú účinnejšie, ak sa im podrobíme v čase ubúdajúceho Mesiaca. Tieto dni sú najvhodnejšie aj pre liečebné, posilňujúce a regeneračné masáže.

BOJUJEME S CELULITÍDOU anticelulitídové krémy a gély pôsobia najúčinnejšie vtedy, ak kúru začneme prvý deň po splne Mesiaca. Keď sa Mesiac zmenšuje, rýchlejšie sa rozlúčime s nadmerným množstvom tukového tkaniva. Po nove, keď sa strieborný kosák začína opäť zväčšovať, vo zvýšenej miere dbáme na anticelulitídovú diétu. Jeme pokrmy bohaté ma vitamíny a minerálne látky (zeleninu a ovocie), pijeme redukčný čaj. V tomto období si môžeme častejšie dopriať kúpeľ s výťažkami z morských rias – bude najúčinnejší.

MANIKÚRA A PEDIKÚRA nás skrášlia na dlhší čas, ak si na ňu vyhradíme čas v dni, keď sa Mesiac zmenšuje. Ošetrené nechty narastú zdravšie a silnejšie.

VLASY Niekedy stačia dva pohyby hrebeňom a vlasy sadnú presne tak, ako ich chceme mať a niekedy si s neposlušnými pramienkami neporadíme ani napriek dlhšej námahe. Aj tu je na vine Luna. Tajomstvá rozhodujúceho vplyvu striebornej planéty poznali majstri hrebeňa už v stredoveku a v nepriaznivé dni odmietali poskytovať svoje služby.
Ak máme jemné, skôr redšie vlasy, mali by sme si na strihanie vybrať obdobie novu alebo ubúdajúceho Mesiaca. Vlasy narastú omnoho silnejšie a hustejšie.
Najlepší termíny na vitamínové kúry na poslinenie vlasov sú v čase, keď Mesiac vstupuje do splnu. V tomto čase by ich mali aplikovať najmä páni, ktorým robia starosti vypadávajúce vlasy.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.