Recepty Emanuela Ridiho |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 13.6.2011 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Prinášame vám zopár zaujímavých receptov Emanuela Ridiho. Sú jednoduché, rýchle, ľahké a striedajú sa v nich chutné talianske prísady. Dobrú chuť! | ||
Prinášame vám zopár zaujímavých receptov Emanuela Ridiho. Sú jednoduché, rýchle, ľahké a striedajú sa v nich chutné talianske prísady. Dobrú chuť! Merluzzo con pomodoro e olive Treska s paradajkami a olivami (4 porcie) Prísady: 600 g filiet z tresky Postup: Rybu si pripravíme na pare, ako keď pripravujeme knedľu, asi 6-7 minút. V osolenej vode si uvaríme zelené fazuľku. Keď sa uvaria, vhodíme ich do vody s ľadom, aby nestratili farbu. Je potrebné tak urobiť hneď po uvarení. Na panvici s olivovým olejom osmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, olivy a cherry paradajky, zasypeme petržlenovou vňaťou a osolíme. Servírujeme na tanier spolu s treskou ozdobenou olivovou zmesou a zelenými fazuľkami. Spaghetti alla pescatora Prísady: 400 g špagiet Postup: Kalamáre očistíme (odstránime pancier, kosť a oči) a nakrájame na kúsky. Očistíme aj mušle a krevety. Na panvici s olivovým olejom opražíme strúčiky cesnaku, pridáme mušle a necháme ich spolu chvíľu pražiť. Keď sa mušle otvoria, pridáme ostatné plody mora, zalejeme bielym vínom a priamo na panvicu hodíme špagety. Rozprestrieme ich, podľa potreby zalejeme vodou a necháme variť. Odstránime cesnak a po chvíli pridáme nakrájané cherry paradajky. Keď budú špagety „al dente“, ozdobíme ich nakrájanou petržlenovou vňaťou, podľa chuti dosolíme, pokvapkáme olejom a môžeme podávať. Bruschetta Talianska hrianka (4 porcie) Prísady: 8 plátkov pečiva veka soľ podľa chuti Postup: Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a v premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky
a pridáme k paradajkám, podľa chuti dosolíme. Pečivo veka opečieme v rúre do chrumkava, potrieme cesnakom a na vrch položíme paradajkovú zmes, pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a nastrúhaným parmezánom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |