Mám ťa v zuboch
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 19.11.2001 14:12
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Isto ste sa už neraz presvedčili o sile ľudových porekadiel, hoci nie vždy máme čas nad nimi premýšľť. Keď s niekým podvedome bojujete, nesúhlasíte, neviete sa stotožniť, hovoríte, že vám leží v žalúdku. Majstri orientálnej medicíny by vám mohli potvrdiť, že je to pravda a vy začnete po čase mať problémy s trávením, s kyselinou, so stolicou atď. Ľudové príslovie hovorí aj o tom, že niektorí príliš temperamentní ľudia majú horúcu hlavu.

Niekedy až tak horúcu, že im v nej praskne žilka. Z desiatok ďalších ľudových múdrostí som si dnes všimla, také menej používané. Vravíme, mám ťa v zuboch a potom nás rozbolia všetky zuby, hrozí nám resekcia, alebo v noci škrípeme zubami. Tento nepríjemný zvuk vydávame preto, lebo ním podvedome spracúvame svoj denný hnev, nespokojnosť a agresivitu, alebo sa „prehrýzame“ ťažkou životnou situáciou. Moderná psychológia potvrdila, že naše emócie sa prejavujú napínaním žuvacích svalov. U mužov, ktorí nemajú tukové vankúšiky, môžeme jasne pozorovať, keď ich urazíme, ako im začnú behať žuvacie svaly a oni spracúvajú svoje negatívne emócie, aby nám nemuseli jednu „ prilepiť“. Škrípaniu zubov sa netreba brániť, lebo ľudia, ktorí intenzívne škrípu zubami, podvedome spracúvajú stresové situácie, čím sa bránia vzniku blokov a tak si podvedome chránia zdravie. Ku škrípaniu zubov prichádza v hlbokom spánku, kedy nemá mozog kontrolu nad telom. A keďže všetko so všetkým súvisí, čínska medicína upozorňuje pri škrípaní zubov na ochorenie pečene a žlčníka. Oba tieto orgány pritom považuje za centrum hnevu a agresivity.
Ak nechcete v noci škrípať zubami, jedzte na noc iba ľahké, dobre stráviteľné jedlá. Nerozpaľujte si pred spaním pečeň korenenými, pálivými, cesnakovými jedlami s červeného mäsa a neukladajte si „hnevy“ na noc. Spracujte ich cez deň. Nikde nie je napísané / iba v niekoľkých amerických príručkách o pozitívnom myslení /, že sa musíte neustále a na každého iba usmievať, so všetkými súhlasiť a byť všeobecne obľúbený. Uvedomte si radšej, že nie so všetkými ľuďmi sme naladení na rovnakej vlne, že by sa nám vôbec nepáčilo, keby nás niektorí / ľudia s úplne inými zásadami, ako máme my / mali radi a chceli byť v našej spoločnosti. Skutočne pre naše zdravie nie je dôležité byť s každým zadobre. Ak ste tolerantní, ľudí beriete takých akí sú a nechcete ich zmeniť na svoju podobu, ak neustupujete kvôli nikomu a ničomu zo svojich pevných zásad, ale v detailoch nimi nikoho neotravujete, určite sa vyhnete škrípaniu zubov a namiesto pozitívneho myslenia, budete mať v lásku v srdci. A o to ide. Hlava je totiž výmyselník a v nej sídliaci mozog nás môže aj klamať, ale srdce je sídlom našich citov a keď odtiaľ vyženieme negatívne emócie, budeme tými najšťastnejšími a najzdravšími ľuďmi.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.