CHYSTÁTE SA NA DOVOLENKOVÝ ŽÚR? OPICU NECHAJTE DOMA!
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 7.7.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Predstavte si to – horúci letný večer na dovolenke ďaleko od domova, vo vzduchu sa vznáša jemná vôňa mora, ste obklopení priateľmi,... - existuje snáď lepší čas na poriadnu prázdninovú párty? Bujaré oslavy a žúry k letu skrátka patria. Kombinácia vyčerpávajúceho tepla, zanedbaného pitného režimu a množstva alkoholu však môže mať aj nepríjemné následky – a vy určite nechcete byť kvôli jedinému večeru „odstavený“ po zvyšok dovolenky! Ako teda bojovať cez prázdniny s „opicou“?

Predstavte si to – horúci letný večer na dovolenke ďaleko od domova, vo vzduchu sa vznáša jemná vôňa mora, ste obklopení priateľmi,... - existuje snáď lepší čas na poriadnu prázdninovú párty? Bujaré oslavy a žúry k letu skrátka patria. Kombinácia vyčerpávajúceho tepla, zanedbaného pitného režimu a množstva alkoholu však môže mať aj nepríjemné následky – a vy určite nechcete byť kvôli jedinému večeru „odstavený“ po zvyšok dovolenky! Ako teda bojovať cez prázdniny s „opicou“?

 

Nezaškodí myslieť dopredu a pred večernou zábavou sa dobre najesť, aby ste nepili na prázdny žalúdok. Ak sa chystáte dlho ponocovať, poobede si oddýchnite niekde v tieni. Organizmus vyčerpaný celodennou aktivitou v horúčavách  nápor alkoholu určite nezvládne najlepšie. Alkohol znižuje hladinu vitamínu C, vitamínu B (hlavne tiamínu), magnézia a iných minerálov, preto sa odporúča aj preventívne použitie multivitamínového prípravku s obsahom minerálnych látok. Držte sa tiež osvedčenej zásady – piť s mierou a nemiešať rôzne druhy alkoholu. Nezabudnite na nealkoholické nápoje, ktoré striedajte s vašimi drinkami, aby ste zabránili dehydratácii organizmu. Čím viac vody sa vypije aj pred uložením sa na spánok, tým lepšie.

 

Ak ste to vo víre zábavy s pitím predsa len prehnali, doprajte si na druhý deň predovšetkým pokoj. Aj keď sa pri pohľade na jedlo bude váš podráždený žalúdok pravdepodobne skrúcať nevôľou, musíte doplniť stratené látky, ktorých úroveň v organizme počas konzumácie alkoholu prudko poklesne – predovšetkým cukry, minerály a vitamíny. Na doplnenie soli sa osvedčili kyslé ryby (zavináče), dobré skúsenosti sú i s utopencom a desiatovými polievkami (kapustová, fazuľová, držková). Odporúčajú sa tiež bielkoviny - osolené a okorené vajcia alebo omeleta. Na zvýšenie hladiny cukrov vypite pohár stopercentej ovocnej šťavy.

 

Tekutiny dopĺňajte nesýtenými minerálnymi vodami, pretože bublinky zbytočne dráždia žalúdok. Vyvarujte sa kávy a čierneho čaju, ktoré organizmus naopak odvodňujú a mohli by stav ešte zhoršiť. Vyhnite sa tiež liekom proti bolesti, pretože sa nesmú kombinovať s alkoholom, ktorý vám po prehýrenej noci ešte isto koluje v žilách. Moderná medicína však ponúka aj rôzne „vyprošťováky“, ktoré v žalúdku znovu nastolia stratenú rovnováhu. To isté však môžete dosiahnuť aj prírodnou cestou – siahnite po všemocnom Aloe!

 

O zázračných vlastnostiach Aloe Vera sa už popísalo veľa. Vedeli ste však, že šťava z tejto kráľovskej rastliny má blahodarné účinky na podporu trávenia a je dokonca účinným prostriedkom v boji proti následkom konzumácie alkoholu? Tajomstvom Aloe je jeho číra gélovitá dužina, ktorá je bohatou zmesou vitamínov, minerálov, enzýmov, aminokyselín, cukrov a ďalších až okolo 300 rôznych látok. Koncentrovaná šťava z dužiny, ktorú v lekárni nájdete pod názvom Aloe Vera Juice, podporuje trávenie a reguluje činnosť žalúdka. Priaznivo pôsobí aj pri problémoch pankreasu, povzbudzuje činnosť tráviacich žliaz, napomáha pri vylučovaní slizníc a pozitívne ovplyvňuje črevnú flóru, pretože na seba viaže jedovaté toxické látky hromadiace sa v črevách, pečeni a žlčníku. Nenechajte sa ale oklamať sladkými nápojmi s kúskami „dužiny“ – sú to len chutné džúsy a nemajú badateľné účinky ani vo väčšom množstve. Pravý Aloe Vera Juice vám naproti tomu po prehýrenej noci pomôže rýchlejšie odbúrať alkohol a zdecimovaný žalúdok upokojí a vráti späť do formy – aby ste mohli naplno užiť ďalšie letné dni!

 

Vymeňte prímorský rezort za malebnú chatu uprostred slovenských hôr, plážový stan za romantické ohnisko a mojito za súdok piva – nezabudnuteľný letný žúr má mnoho podôb. Dôležité je však aj v tomto prípade nepodceniť následky veselej noci. Koncentrovaná šťava z Aloe Vera ale našťastie pomôže nielen zvládnuť následky alkoholového opojenia, ale aj zotaviť trávenie, ak ste to prehnali so špekáčikmi alebo pochúťkami z grilu. Iba 50 ml denne ráno pred jedlom vaše trávenie udrží v kondícii aj počas roka, nehovoriac o pozitívnych účinkoch užívania Aloe na imunitu a celkovú chuť do života!

 

TIP REDAKCIE: ALOE VERA JUICE 96%, Fytofontána

Nápoj vyrobený z koncentrovaného extraktu rastliny Aloe vera Barbadensis a Maracuje.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.