POMARANČOVÁ BÁBOVKA
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 12.8.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Suroviny na 1 bábovku:

Suroviny na 1 bábovku:

 

175 g masla

175 g kryštálového cukru + 1 lyžica hnedého cukru

štipka soli

4 vajcia

250 g hladkej múky

80 g škrobovej múčky

1/2 balíčka prášku do pečiva

2 lyžice rumu

1 minivrecúško pomarančového sirupu Jupí

6 lyžíc pomarančovej šťavy

250 g práškového cukru

 

Príprava:

  1. Maslo, 175 g kryštálového cukru a soľ ručným mixérom dobre vyšľaháme na hustý svetlý krém (cukor sa musí rozpustiť). Potom po jednom zašľaháme vajcia. Múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva spojíme a striedavo s rumom a 4 lyžicami pomarančovej šťavy zašľaháme do cesta.
  2. Vencovú formu (alebo tortovú formu s bábovkovou strednou časťou, priemer 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Formu naplníme cestom a povrch uhladíme. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme asi 30 až 35 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút odpočívať vo forme. Potom bábovku  z formy vyberieme (preklopíme), jemne ju popicháme špajdľou a pokvapkáme sirupom. Necháme celkom vychladnúť.
  3. Zvyšnú pomarančovú šťavu rozmiešame v miske s práškovým cukrom (môžeme prifarbiť oranžovým potravinárskym farbivom), bábovku oblejeme polevou a necháme stuhnúť. Pri servírovaní ju môžeme dozdobiť kúskami pomaranča.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.