Jesenné lásky
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 31.8.2011 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Vonku pomaly preberá vládu jeseň, začína sa ochladzovať, príroda nás najprv poteší veselou pestrosťou, aby sa potom definitívne ponorila do ponurej sivosti a slnko už len kde-tu nesmelo prebleskuje cez padajúce lístie. A pretože móda sa musí prispôsobovať počasiu, tak zároveň nastáva čas, keď z našich skríň postupne miznú letné modely a uvoľňujú priestor teplejším a pohodlnejším.

Vonku pomaly preberá vládu jeseň, začína sa ochladzovať, príroda nás najprv poteší veselou pestrosťou, aby sa potom definitívne ponorila do ponurej sivosti a slnko už len kde-tu nesmelo prebleskuje cez padajúce lístie. A pretože móda sa musí prispôsobovať počasiu, tak zároveň nastáva čas, keď z našich skríň postupne miznú letné modely a uvoľňujú priestor teplejším a pohodlnejším. Značky spoločnosti New Yorker amisu a smog si pre prichádzajúcu jeseň pripravili elegantné i ležérne modely. Strihy, ktoré zdôrazňujú ženskosť, sa budú vyznačovať eleganciou a prepracovanými vzormi. Dokonalý kontrast vytvoria tmavšie zemité tóny a neprehliadnuteľné farby lesných plodov,  z materiálov bude často používaná vlna a vzorovaná pletenina. Dlhé zapínacie svetre a vesty budú základom jesenného šatníka! Túto klasiku efektne oživia kožušinové aplikácie. Hitom bude objemné pončo a šatka cez plecia – veď kedy si ich užiť lepšie než práve na jeseň? Svoj vzhľad môžete korunovať koženými nohavicami. Keď zvolíte netradičné červené, stanete sa hviezdou všade, kam prídete.

Ani páni nebudú ochudobnení o najpríjemnejší materiál chladnej sezóny – pleteninu. Svoj návrat hlásajú klasické nórske svetre v červeno-bielej kombinácii. Pohodlné džínsy opratého vzhľadu môžete skombinovať s pleteným pulóvrom v kaki alebo námorníckej modrej. Punc dokonalosti každému dodá dlhý teplučký pletený šál. Doplnky by sa mali niesť v prírodnom duchu – hitom budú prívesky v tvare sovy a prstene s hlavou jeleňa. Nakoniec nesmie chýbať sploštená čiapka v štýle 70. rokov, obuv na klinovom podpätku alebo členkové čižmy.

fishbone / fishbone sister

Bohémsky štýl

Aktuálnu jesennú kolekciu módy pre mladých značiek fishbone a fishbone sister spoločnosti od New Yorker možno charakterizovať tromi slovami: bohémska, hippie a retro. Pravá bohémka bude nosiť XXL blúzku s kvetinovou potlačou, objemné pončo, semišovú obuv na klinovom podpätku, dlhý kabát z umelej ovčej kože alebo džínsové sako. Tento štýl sa nebráni ani kombinácii materiálov a vzorov. Či už rôznym odtieňom džínsoviny, kockám a prúžkom alebo pletenine a semišu – kreativite sa medze nekladú, bohémovia nepoznajú medze! Dlhšie pulóvre sa budú nosiť so semišovými opaskami, vysoké kozačky a pulóver so strapcami treba doplniť pončom.

Džínsovina sa opäť ukazuje ako univerzálny materiál – sluší chlapcom i dievčatám a možno ju kombinovať prakticky so všetkými módnymi trendmi budúcej sezóny. Preto móda tohto roku vybrala pre pánov vypraté džínsy spolu s kockovanou bundou a veselým tričkom, pohodlnú mikinu s kapucňou a ležérny nórsky sveter.

Doplnkom vládne retro štýl – háčkovanie, ktoré zaplavilo najmä módu kabeliek. Správny hippie si nasadí teplú čapicu z umelej kožušiny alebo veselú čiapku s  brmbolcom a nedbalo sa omotá šálom.  

 

censored

Romantická a zvodná

Studený jesenný deň je ideálny na vyskúšanie romantickej a príťažlivej spodnej bielizne. Kým vrchným častiam budú dominovať tmavšie zemité tóny a výrazné farby lesných plodov, nová kolekcia spodnej bielizne značky censored spoločnosti New Yorker vás okúzli jemnou ružovou, ostrou červenou a nevinnou bielou. Nádych romantiky dodajú svetlé pastelové mašličky a lesklé materiály. Nohavičky a tangá z novej kolekcie sú vďaka príjemným materiálom i strihom veľmi pohodlné, pričom ale nestrácajú na atraktívnosti. Nevinná kvetinová potlač na tmavom podklade predstavuje hriech sama osebe. Tmavomodrý satén kombinovaný s čiernou čipkou je takou silnou ženskou zbraňou, že aj tá najchladnejšia jesenná noc sa stane horúcou!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.