Divoký guláš s hubami
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 12.9.2011 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Prísady:

Prísady:


1 500 g mäsa na guláš z diviny

75 g nakrájanej prerastenej slaniny

3 nakrájanej cibule

20 g margarínu

300 g póru nakrájaného na kolieska

500 g nakrájaných húb

100 g paradajkového pretlaku

100 g múky

2 bobkové listy

10 bobuliek jalovca

3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia

250 ml červeného vína

750 ml vody

100 g šľahačky

50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé


Príprava:

V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190°C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.