KUCHÁR MOLEKULÁRNEJ GASTRONÓMIE PETR KOUKOLÍČEK |
||
Autor(ka) : Veronika Dátum a čas : 21.10.2011 02:35 Kategória : Osobnosti WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
35 ROKOV | ||
35 ROKOV Narodení v Prahe Absolvent odborného učilištia U krbu – Praha Prešiel niekoľkými reštauráciami a hotelov v Prahe, napríklad: otvorenie prvej pizzerie Coloseum otvorenie reštaurácie La provance Bol šéfkuchárom v reštaurácii Fama grand a následne generálnym manažérom a šéfkuchárom siete reštaurácii Fama. V súčasnosti je spolumajiteľom cateringovej spoločnosti zaoberajúcej sa bežným jedlom a exotickými pokrmami, avantgardnou kuchyňou a molekulárnou gastronómiou. Do tajov molekulárnej kuchyne ho zasvätil kolega David Diaz Delgado, absolvent Joviate Culinary Academy v Barcelone, ktorý pracoval v El Bulli. Jeho najväčším vzorom je Heston Blumenthal z reštaurácie The Fat Duck v Británii. Molekulárnej gastronómii sa venuje viac ako dva roky a najradšej vymýšľa nové recepty, ktoré hostí prekvapia, ako je napríklad “jedlá hlina”. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |