Farba vlasov, ktorá vám pristane
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 10.8.2001 11:43
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Chceli ste vyzerať lepšie kúpili ste si farbu na vlasy? Minuli ste dosť, ale na hlave máte aj napriek tomu katastrofu? Nevešajte ju, nabudúce to vypáli istotne lepšie. Z nášho poradcu o farbení vlasov sa dozviete, ako sa vyhnúť najčastejším chybám.

ZVODNÁ BLOND
Nefarbite si vlasy na jednoliatu farbu, je to už dávno nemoderné. Prirodzené blondínky majú vždy tmavšie aj svetlejšie pramienky.
Urobte si melír. Ak si farbíte vlasy doma, vyskúšajte špeciálny výrobok na melírovanie vlasov (napr. Féria Contraste od L´Oreal alebo Poly Brillance od Schwarzkopf). Priložený aplikátor vám uľahčí rovnomerné nanášanie výrobku.
Zoberte si príklad z Cameron Diazovej. Ak túžite po veľmi svetlej farbe, musíte počítať s nevyhnutnosťou častého dofarbovania odrastených korienkov. Omnoho jednoduchšie na udržanie sú medové, karamelové alebo béžové odtiene, ktoré uprednostňuje aj herečka Cameron Diazová. Nevytvárajú až taký výrazný kontrast s tmavšími vlasmi pri korienkoch.
Dôverujte prírode. Zničené vlasy nepoškodia prírodné farbivá – napríklad vývar z rebarbory. 3 hrste sušeného koreňa tejto rastliny zomeľte na prášok, pridajte šťavu z 1 citróna a pridajte trocha olivového oleja. Vzniknutú hmotu rozrieďte horúcou vodou, naneste na vlasy a po hodine zmyte. Účinné je aj oplachovanie vlasov harmančekom. Urobte si z neho silný vývar, ktorým si opláchnite vlasy po každom umytí.

TEPLÁ HNEĎ A ŽIARIVÝ GAŠTAN
Vlasy si farbite ,,tón v tóne“. Hnedé vlasy obľubujú najmä ženy, ktoré nechcú radikálne meniť prirodzenú farbu vlasov, ale iba ju oživiť a zintenzívniť. Presne takýto efekt možno dosiahnuť pomocou kolorizačných výrobkov bez amoniaku. Ich nevýhodou je, že dôkladne neprekryjú šediny a takisto nimi nie je možné zosvetliť vlasy.
Pamätajte si, že farba pleti rokmi bledne. Vyberajte si taký odtieň hnedej, ktorá je o tón svetlejšia ako prirodzená farba vašich vlasov.
Neaplikujte hneď trvalú farbu na vlasy, ak snívate napríklad o červenohnedej farbe vlasov. Pre ženy, ktoré rady experimentujú, sú najvhodnejšie farebné šampóny alebo peny, ktoré sa zmyjú po 1-3 umytiach. Ak skúška farby dopadne k vašej spokojnosti, potom pokojne siahnite po identickej farbe z trvalejších farieb.
Používajte odfarbovač, ak výsledok farbenia nie je taký, ako ste si vysnívali.

ČERŇ A HORKÁ ČOKOLÁDA
Poriadne si rozmyslite, či si naozaj chcete mať čierne vlasy. Čierna drží veľmi dobre a bude dosť ťažké, vrátiť sa k predchádzajúcej farbe. Bezpečnejšie je vybrať si farbu horkej čokolády, hlbokú hneď alebo kávovú farbu.
Nefarbite si vlasy bezprostredne po trvalej ondulácii, pretože farba môže chytiť nerovnomerne, čo je obzvlášť viditeľné práve v prípade čiernej. Počkajte aspoň tri týždne.
Dodajte vlasom lesk. Trvalé farby dávajú vlasom často jednoliaty, jednorozmerný vzhľad. Vyberajte si výrobky, ktoré nielen farbia, ale dodávajú vlasom reflexy.
Vyhýbajte sa čiernej farbe, ak máte viac ako päťdesiat rokov. Čierna zostruje črty tváre a zvýrazňuje vrásky.

Napriek tomu, že farbenie sa dá zvládnuť aj doma, najlepšie je, zveriť sa do rúk odborníkom. Najmä, ak chcete s farbami experimentovať a nechcete zvyšok leta prežiť v parochni. V salóne Artamis na Zochovej 16 v Bratislave /54412802 /vám ponúknu kombináciu nového účesového trendu s prírodnými farbami. Vaše vlasy sa tak stanú nielen vašou ozdobou, ale aj módnym doplnkom.




©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.