Láska moja
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 23.10.2001 13:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na počiatku bolo slovo...Slovo je med a bič. Slovo je zbraň. Sú slová, ktorých význam každý z nás rozumie inak a prikladá im inú dôležitosť.. Najmä ak sa jedná o muža a ženu. Ženy majú po prvých dňoch zaľúbenia tendenciu aj verbálne priznať mužovi všetko, čo mu patrí. Slová : Láska moja, Môj milovaný, Jediný môj ...im plynú z úst rovno so zaľúbeným dychom. Je v nich ich zaľúbené srdiečko, ich radosť zo vzťahu, ich nádej do budúcnosti. Nedokážu si ani predstaviť, že tieto krásne slová sú pre objekt ich snov červeným plátnom, alebo signálom povzbudzujúcim k úteku.

Väčšina mužov má podľa psychológov strach z priamych ženských vyznaní. Milujem ťa, Slnko mojich očí, túžim byť navždy v tvojom náručí.. im neznie ako rajská hudba, ale naháňa im strach z toho, že ich chceme k sebe prikovať na večnosť. Že im nedáme dýchať, jednoducho, že sa staneme ich stíhačkami alebo, že to nemyslíme vážne a rozprávali sme to už mnohým / čo je aj pravda/. Veľkých vyznaní sa muži boja ešte aj vtedy, keď nám dobrovoľne a pred oltárom prisahali vernosť v časoch dobrých aj zlých. Čím teda môžeme potešiť mužov viac ako silnými slovami a dramatickými gestami?


- Ak si viac budeme všímať, čo urobili pre našu spoločnú domácnosť, pre náš spoločný život a oceníme to.
-
- Ak im neustále nebudeme vyčítať, čo zabudli urobiť.
-
- Ak si nájdeme čas pomôcť im v tom, v čom pomoc potrebujú, ale necháme ich na pokoji, ak sa bez našej pomoci zaobídu.
-
- Ak prijmeme svoju ženskú úlohu a nestaneme sa ich mužskými priateľmi, či bojovníkmi o právo veta.
-
- Ak ich budeme milovať bez výhrad. Aj keď stlstnú, vypadajú im vlasy a stratia zamestnanie.

Ak sex s nimi nepretrpíme, ale aktívne sa ho zúčastníme. Občas ich zvedieme a občas sa necháme zviesť, aj keď na to nebude, podľa nás, práve najvhodnejšia príležitosť.
-
- Ak im dovolíme v byte urobiť si malú „trucovňu“. Priestor, do ktorého majú vstup len oni a kde nechodíme ani upratovať. / Ak, tak iba na výslovné požiadanie /
-
- Ak ich vždy pochválime, keď sa chytia domácich prác, aj keby výsledok nebol dokonalý

.
Ak im dáte po príchode z práce chvíľu času na oddych, oslobodenie sa od vlastných starostí, kým ich zavalíme tými svojimi.

– Ak im budeme pár razy do mesiaca variť ich obľúbené jedlá, nenecháme ich pri stole samých s tým, že držíme diétu.
-
- Ak si spomenieme na ich narodeniny a meniny.
-
- Ak ich nebudeme zhadzovať v spoločnosti a pred kamarátmi a nebudeme sa neustálym protirečením vyvyšovať nad nich. Svoj názor im môžeme povedať cestou domov, medzi štyrmi očami.
-
- Ak si partnera vypočujeme až do konca a nedopovieme za neho všetky myšlienky, poprípade si samy neodpovieme na otázky, ktoré sme sa chystali položiť manželovi.
-
-
- Možno sa vám to bude zdať veľmi nepríjemné, možno nepodstatné, možno ponižujúce, ale je naozaj potrebné si uvedomiť, že muži takto fungujú, toto sú ich slová a ich požiadavky. Ak s nimi chceme žiť v pohode, mali by sme si ich osvojiť. Nezabúdajte, že manžela nezmeníte, ale svoj postoj k nemu áno. A uvidíte, aké príjemné zázraky sa začnú diať vo vašej domácnosti. Nehovorte si, že muži sú panovační, egoistickí, rozmaznaní. Sú iba iní. Radosť majú z iných vecí ako my, slová prežívajú inak a o pláne na víkend majú tiež inú predstavu. Iba kompromis, nikdy nie boj, nám pomôže žiť s nimi v láske a porozumení. Kým sa ich nenaučíme chápať, nebudeme šťastné ani my. Nezabúdajte, dámy, že ak muž sedí pred obrazovkou televízora práve rozmýšľa a nepotrebuje k tomu naše štebotanie. To by sme si mali vybaviť s priateľkami a doma by sme občas mohli rešpektovať, že ticho lieči. Aj dušu nášho partnera.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.