Po jedle, po káve žujte žuvačky Orbit
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 12.2.2012 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Žuvačky Orbit bez cukru teraz prichádzajú na trh s novým logom: Po jedle, po káve, ORBIT. Dôvodom je starostlivosť o zdravie a krásu zubov, ktoré často závisia od zloženia konzumovanej stravy a nápojov. Preto značka Orbit prináša prostredníctvom svojho nového loga dôležité posolstvo: žujte žuvačky Orbit po každom jedle či káve (alebo inom nápoji) a pomáhajte tak zabrániť vzniku zubného kazu, ako aj nežiaducemu sfarbeniu zubnej skloviny. Žuvačky bez cukru pomáhajú neutralizovať po jedle alebo káve pH v ústach a zvyšujú tvorbu slín, čím prispievajú k silným a zdravým zubom.

Žuvačky Orbit bez cukru teraz prichádzajú na trh s novým logom: Po jedle, po káve, ORBIT. Dôvodom je starostlivosť o zdravie a krásu zubov, ktoré často závisia od zloženia konzumovanej stravy a nápojov. Preto značka Orbit prináša prostredníctvom svojho nového loga dôležité posolstvo: žujte žuvačky Orbit po každom jedle či káve (alebo inom nápoji) a pomáhajte tak zabrániť  vzniku zubného kazu, ako aj nežiaducemu sfarbeniu zubnej skloviny. Žuvačky bez cukru pomáhajú neutralizovať po jedle alebo káve pH v ústach a zvyšujú tvorbu slín, čím prispievajú k silným a zdravým zubom.

 

Po jedle... 

 

Vplyv výživy na zdravie zubov a ďasien je veľmi silný. Preto je dôležité nepodceňovať zloženie stravy, ak chcete mať pekný a zdravý chrup. Všetky potraviny obsahujúce aj malé množstvo cukru alebo škrobu sa podieľajú na vzniku kyslého prostredia v ústach a môžu byť zdrojom zubného kazu. Medzi nepriateľov našich zubov patria sladené nápoje, cukrárenské výrobky a cukrovinky, trvanlivé pečivo či potraviny obsahujúce škrob. Zubom prospešné sú naopak najmä mlieko a mliečne výrobky, ktoré sú zdrojom vápnika, ďalej surové ovocie a zelenina. Obsahujú vitamíny A, C, a D nevyhnutné pre zdravý vývoj zubov. Aj v týchto potravinách sa však vyskytujú cukry, ktoré sú výživou pre baktérie, pričom vznikajú kyseliny škodlivé pre zubnú sklovinu. Preto je vhodné po akomkoľvek jedle žuvať žuvačky Orbit bez cukru. Tie netvoria potravu pre ústne baktérie a nedochádza ku vzniku kyslého prostredia v ústach a následne k poškodeniu skloviny. Ochutenie žuvačiek (pepermintové, ovocné) napomáha k zvýšenej stimulácii tvorby slín a súčasne zabezpečuje svieži dych .

 

V slinách sú obsiahnuté minerály (vápnik, fosfáty), ktoré majú dôležitú úlohu v remineralizačnom procese. Minerály sa dostávajú späť do skloviny a sklovina sa stáva odolnejšou voči pôsobeniu kyselín. Zároveň žuvanie pomáha odstrániť zvyšky jedla aj z ťažko dostupných miest.

 

...po káve a iných nápojoch

 

Časté pitie kávy, podobne ako konzumácia ďalších farbiacich nápojov ako sú napr. červené víno či čaj, môžu mať vplyv na farbu zubov a vznik povlaku. Káva je nápoj s vyšším pH (kyslosť) a môže byť jednou z príčin zápachu z úst. Rovnaké pravidlo platí i pri ostatných nápojoch. Pokiaľ je to možné, vyhnite sa nadmernej spotrebe sladkých a kyslých nápojov. Sýtené vody, malinovky a sladké džúsy tiež škodia neutrálnemu pH v ústach a môžu prispievať aj k neestetickému zafarbeniu zubnej skloviny.  Žuvaním žuvačky Orbit sa neutralizuje pH  v ústach a zabráni sa tak vzniku kyslého prostredia. Aj vďaka tomu budú vaše zuby zdravé.

 

 

Orbit....

 

Značka Orbit je na slovenskom trhu od začiatku deväťdesiatych rokov. Žuvačky bez cukru pomáhajú chrániť zuby a prispievajú k udržiavaniu rovnováhy pH v ústach. Sú vhodné po akomkoľvek jedle a pití. K dispozícii je množstvo rôznorodých príchutí a veľkostí balení. V portfóliu Orbit sú i žuvačky vhodné pre deti, ktoré sú balené vo forme plátkov.

 

Orbit prináša prostredníctvom svojho nového loga dôležité posolstvo: žujte žuvačky Orbit po každom jedle či káve (alebo aj inom nápoji) a pomáhate tak zabrániť vzniku zubného kazu, či nežiaducemu sfarbeniu zubnej skloviny. Nové logo Po jedle, po káve. ORBIT sa využíva aj  na nových vizuáloch, ktoré sa používajú pri komunikácii značky Orbit.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.