Rezne Natália
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 10.1.2001 11:37
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Rezne Natália, toto jedlo spája v sebe nenáročnú prípravu a vynikajúca chuť, ktorá prekvapí i náročných maškrtníkov.


Potrebujeme:
4 morčacie rezne, 4 rezy varenej šunky, 50g masla, 500g tekvice, kôpor, 120g strúhaného ementálu, 2 dl sladkej smotany, na mleté čierne korenie, kôpor, soľ.


Postup:
Rozpustíme 50g masla, pridáme k nemu na kúsočky pokrájanú tekvicu, kôpor, podlejeme vodou, posolíme, okoreníme a dusíme.
Udusenú tekvicu vidličkou roztlačíme a zmiešame s polovicou strúhaného ementálu.
Do ohňovzdornej nádoby rozložíme rezy šunky, na každý položíme narýchlo opražený prírodný morčací rezeň, zalejeme tekvicovou kašou a posypeme zvyškom strúhaného ementálu. Polejeme nevyšľahanou smotanou na šľahanie a dáme na chvíľku do rúry zapiecť.
Ozdobíme kolieskom rajčiny.

Dobrú chuť...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.