Schudnite do leta do plaviek!
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 8.6.2012 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Tiež sa pýtate svojho zrkadla, ako budete vyzerať v lete v plavkách? Máte sedavé zamestnanie a strava je u vás viac nepravidelná ako pravidelná? Vyskúšajte nový efektný program eDieta a Densa.

Tiež sa pýtate svojho zrkadla, ako budete vyzerať v lete v plavkách? Máte sedavé zamestnanie a strava je u vás viac nepravidelná ako pravidelná? Vyskúšajte nový efektný program eDieta a Densa.

:)ensa je tanečno-cvičebný štýl, ktorý sa zrodil priamo v Street Dance Academy u Laciho Strikea. Od tých čias už nenavštevujú túto školu len deti, ale aj ich mamičky a všetci tí, ktorí majú potrebu sa hýbať a formovať si telo. Prebytočným kilečkám vyhlásil vojnu aj novopečený otecko Laci Strike, ktorý po svojich osobných skúsenostiach vyhlásil: „Obávam sa, že pre vás nemám dobrú správu. Ak chce niekto naozaj schudnúť, nestačí sa len hýbať, musíte aj zdravo jesť.“ A tak sa začali písať príbehy so šťastnými koncami, kde v hlavných úlohách hrajú eDieta a chytľavá Densa. J

 

:)ENSA

V troch blokoch sa tancujú takzvané kardio – základné kroky. Tie zabezpečia dokonalé rozohriatie tela a pripravia ho na podanie väčšieho výkonu. Ten vynakladá telo v ďalších troch blokoch, kde sa cvičia cviky zamerané na všetky svalové partie. Toto striedanie prebieha trikrát v hodinovom bloku. Na záver nasleduje strečing.

Mnohí sa pýtajú, aký je rozdiel medzi Laciho Densou a napríklad známym tanečno-cvičebným štýlom Zumba. Rozdiel je v tom, že Densa strieda tanečné kroky so silovými cvičeniami. Silové cvičenia tu majú znásobený efekt, pretože im predchádzajú kľúčové kardio cvičenia. Densa tak spĺňa viaceré funkcie, to znamená, že štýl nie je len zábavný, nie je nudný, ale je aj veľmi funkčný.

UKÁŽKA KARDIO A SILOVÝCH CVIKOV

                       

1.         Prvý z tanečných krokov vychádza zo stoja. Stojíme mierne rozkročmo, ruky sú voľne pripažené k telu.

2.         Zo stoja plynule prechádzame do polohy, v ktorej sa ľavou rukou podopierame zeme, ľavú nohu zanožíme, pravú ruku zapažíme. Následne sa vrátime do základného postoja, krok opakujeme striedavo so zapojením ľavej i pravej strany.

3.         Stoj rozkročmo, ruky vzpažiť.

4.         Plynule prejdeme do polohy s miernym predklonom, pravú nohu pokrčíme a pritiahneme k sebe, ruky zostávajú v nezmenenej polohe, opíšu oblúk 180 stupňov. Na jednej nohe udržujeme pár sekúnd rovnováhu. Tento tanečný krok opakujeme striedavo so zapojením ľavej i pravej strany.

 

      

 5.         Opäť, stojíme mierne rozkročmo, na tento silový cvik si vezmeme expander  (na začiatok stačí žltý s najmenšiouobtiažnosťou). Expander pevne uchopíme z oboch strán a vzpažíme. Obtiažnosť cviku dokážeme regulovať aj miestom uchopenia, čim je uchopenie bližšie k stredu, tým väčšiu námahu musíme vynaložiť na jeho roztiahnutie.

6.         V nezmenenom postoji upažíme. Cvik opakujeme niekoľkokrát.

 

 

7.         Podobný a taktiež na prvý pohľad jednoduchý je aj tento silový cvik. Posadíme sa, nohy sú spolu. Expander pevne uchopíme za oba konce, jeho stred ide cez chodidlá.

8.         Plynule prechádzame do širokého sedu rozkročného. Dávame pozor na pevný sed a vystretý chrbát. Cvik je veľmi náročný, no vytrvalosťou sa dopracujeme ku krásne spevnenému svalstvu na nohách a bokoch.

9.         Posledný ukážkový silový cvik štýlu Densa vychádza z už dobre známych dámskych klikov. Cvik si sťažíme a jeho pôsobenie tak umocníme striedavým vzpažením rúk. Pri tomto cviku dbáme na správne vytočenie trupu, ktorý spolu s krkom nasledujú smer vzpaženej ruky.

Viac ukážok tanečných krokov či silových cvičení sledujte na ukážkových videách alebo sa príďte pozrieť priamo do Street Dance Academy.

 

 eDiéta

Stravovací program eDiéta nie klasická forma diéty, je to program, ktorý vedie k zmene životného štýlu.

Spája v sebe zdravé chudnutie a zároveň vzdeláva v oblasti zdravého stravovania.

eDiéta nie sú len potraviny, ktoré skonzumujete. Je to i služba:

-          naučiť vás správne sa stravovať (množstvá, čas, pestrosť, kvalita)

-          šetrí vám čas (nakupovanie, varenie, upratovanie)

-          naučí vás, aká má byť správna skladba jedálnička (diétológ)

-          očistenia organizmu od toxínov

-          zlepšenia zdravotného stavu a je prevenciou civilizačných ochorení (infarkt,vysoký tlak, obezita, neplodnosť)

 

Jedinečnosť je v uľahčení a spríjemnení života, pretože výsledkom služieb eDiety je skvalitnenie života po zdravotnej ale i psychickej stránke.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.