Doba prípravy: asi 40 minút
Prísady:
Na cesto:
- 350 g hladkej múky
- 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g masla alebo margarínu
Na náplň:
- 1 kg odtučneného tvarohu
- 175 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 4 vajcia
- 60 g jemného zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker
- 400 ml smotany na šľahanie
- 50 g plátkov mandlí
Na ozdobenie:
- 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie 30 x 40 cm
Príprava:
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
- Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.
- Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút
- Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.
Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.
©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |