Tvarohový koláč na plech
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 18.7.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba prípravy: asi 40 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 100 g masla alebo margarínu

 

Na náplň:

  • 1 kg odtučneného tvarohu
  • 175 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 4 vajcia
  • 60 g jemného zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g plátkov mandlí

 

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie 30 x 40 cm

 

 

Príprava:

 

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.

 

  1. Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.

 

  1. Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

            Elektrická rúra:                                  180 °C

Teplovzdušná rúra:                            160 °C

Plynová rúra:                                     stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 40 minút

 

  1. Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.

 

Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.

 

 

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.