NAJÚSPEŠNEJŠIA KÁVOVÁ NOVINKA: |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 25.7.2012 00:00 Kategória : Koktail WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Kávy Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style v novom dizajne sú víťazom Voľby spotrebiteľov 2012´Víťazom prestížneho marketingového programu na Slovensku „Voľba spotrebiteľov – Najlepšia novinka 2012“, sa v kategórii káv za rok 2012 stala zrnková káva Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style, určená pravým milovníkom talianskeho espressa. Tento titul získala káva Tchibo na Slovenku po prvý raz, v Čechách dokonca už štvrtýkrát. | ||
Kávy Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style v novom dizajne sú víťazom Voľby spotrebiteľov 2012´Víťazom prestížneho marketingového programu na Slovensku „Voľba spotrebiteľov – Najlepšia novinka 2012“, sa v kategórii káv za rok 2012 stala zrnková káva Tchibo Espresso Milano Style a Sicilia Style, určená pravým milovníkom talianskeho espressa. Tento titul získala káva Tchibo na Slovenku po prvý raz, v Čechách dokonca už štvrtýkrát. Tchibo Espresso je od tohtoročnej jari zároveň jednotkou v rýchlo rastúcom segmente kávy espresso. Ďalšou novinkou je tiež redizajn lahodných káv Tchibo Espresso – nové obaly lepšie vyjadrujú odlišné charaktery oboch druhov káv. Zatiaľ čo Tchibo Espresso Milano Style predstavuje klasicky elegantné, jemné mestské espresso, Tchibo Espresso Sicilia Style očaruje svojou plnou chuťou a zemitým charakterom, typickým pre juhotaliansky vidiek. Získaním ocenenia kávy Tchibo opäť potvrdili svoju dlhodobo silnú pozíciu na kávovom trhu a obľúbenosť u zákazníkov. Tchibo Espresso Milano Style Elegantné espresso milánskeho typu sa vyrába zo zmesi vybraných káv 100% Tchibo Arabica, zušľachtených procesom oddeleného praženia podľa najlepšej severotalianskej tradície. Práve tento spôsob praženia prepožičiava káve Tchibo Espresso Milano Style jemne ovocný charakter s ľahkým dotykom čokolády. Zažite klasicky elegantné chvíľky s espressom, korunovaným smotanovo hebkou penou. Alebo si ho vychutnajte s horúcim napeneným mliekom ako aromatické latte macchiato, café au lait alebo cappuccino. Tchibo Espresso Sicilia Style Prenikavé espresso sicílskeho typu je dokonale vyladenou juhotalianskou zmesou najlepších zrniek kávy Arabica a Robusta, zušľachtených intenzívnym oddeleným pražením do tmavého tónu. Práve oddelené praženie, typické pre Tchibo, pri ktorom sú jednotlivé druhy káv pražené individuálne podľa druhu a veľkosti kávových zŕn, prepožičiava tejto káve typický juhotaliansky rustikálny charakter s výraznou chuťou, korenistou plnou vôňou a klasicky intenzívnymi podtónmi. Vychutnajte si ho ako silné espresso so zamatovo jemnou penou alebo aromatické latte macchiato, café au lait či cappuccino. Vedeli ste, že... • Klasické espresso je základom pre všetky ostatné kávy ako sú cappuccino alebo caffé latte? • Espresso pochádza z talianskeho Milána? Práve tu na začiatku 19. storočia po prvýkrát pretlačili pod vysokým tlakom vodu cez dotmava upraženú jemne namletú kávu. • Espresso má svoje presné parametre o tom, ako by malo vyzerať a ako by sa malo pripravovať? Espresso pripravujeme z ± 7,2 g jemne mletej kávy. Extrakcia espressa trvá 20–30 sekúnd a do šálky by ho malo natiecť 25–35 ml. To všetko pri tlaku 9 barov a teplote ± 90 °C. • Podáva sa v malej šálke a na povrchu by vždy malo mať krásnu a pevnú penu orieškovo-čokoládovej farby, ktorá vydrží aj po zamiešaní. Má silnú a výraznú chuť, v ktorej môžete cítiť čokoládu, orechy, ovocie alebo karamel. Intenzívne a príjemne vonia. • Nie je espresso ako espresso? Dokonca aj v Taliansku existujú regionálne rozdiely v jeho chuti. Zatiaľ čo na severe krajiny dávajú prednosť espressu ovocného typu, na juhu Talianska je veľmi obľúbené silné tmavé espresso. • V Taliansku sa zvykne hovoriť, že na dokonalé espresso treba pravidlo štyroch „M“: Miscela (zmes), Macinazione (mletie), Macchina (prístroj) a Mano (ruka). Tchibo pridáva ešte piate „M“ a to síce Manitoraggio (kontrola akosti). ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |