Ako vo vatičke....
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 10.10.2012 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Viete, ktorý je jeden z najpríjemnejších textilných materiálov na zimu? Angorská vlna. Je jemná, ľahká, má vynikajúce hrejivé vlastnosti ( je asi 10x hrejivejšia ako ovčia vlna) a patrí medzi na dotyk najpríjemnejšie odevné materiály. Jednoducho, radosť nosiť!

Viete,  ktorý je jeden z najpríjemnejších textilných materiálov na zimu? Angorská vlna. Je jemná, ľahká, má vynikajúce hrejivé vlastnosti ( je asi 10x hrejivejšia ako ovčia vlna)  a  patrí medzi na dotyk najpríjemnejšie odevné materiály. Jednoducho, radosť nosiť!

Pôvod angorského králika je zahalený tajomstvom a existuje niekoľko verzií, podľa ktorých je toto plemeno pôvodom z tureckej Ankary, z Pyrenejského poloostrova či z Anglicka.

O čom však pochýb niet, je, že  jednou z najúspešnejších producentov angorskej vlny  bola Luisa Spagnoli, podnikavé talianske dievča, ktoré rozbehlo v 30. rokoch 19.storočia veľkovýrobu angorskej vlny v Taliansku a dotiahlo výrobky z tohto materiálu do dokonalosti. Firma, ktorú založila je dodnes z najväčších a najobľúbenejších výrobcov oblečenia okrem iného z luxusnej angorskej vlny.

Aj nová kolekcia Luisa Spagnoli jeseň/zima 2012 je plná hrejivých, mäkučkých kúskov, v ktorých sa budete cítiť doslova ako vo vatičke!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.