Ovčí jogurt bližšie k spotrebiteľovi už aj na Slovensku!
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 12.10.2012 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dopyt po zdravom stravovaní rastie všade vo svete a Slovensko nie je výnimkou. Preto tradičný slovenský výrobca Bryndziareň a syráreň Zvolenská Slatina prináša ako prvý do slovenských predajní ovčí jogurt v troch príchutiach. Pátranie po tejto zdravej dobrote v špecializovaných obchodoch je konečne minulosťou!

Dopyt po zdravom stravovaní rastie všade vo svete a Slovensko nie je výnimkou. Preto tradičný slovenský výrobca Bryndziareň a syráreň Zvolenská Slatina prináša ako prvý do slovenských predajní ovčí jogurt v troch príchutiach. Pátranie po tejto zdravej dobrote v špecializovaných obchodoch je konečne minulosťou!

 

Ovčí jogurt sa bude na Slovensku predávať pod značkou „Green Sheep“, teda „zelená ovečka“. Slovenskí spotrebitelia budú mať na výber z príchutí „vanilka“, „čučoriedka/černica“ a čistý „biely“ jogurt. Navyše jogurt „Green sheep“ sa balí, ako jeden z mála na slovenskom trhu, do skleneného obalu, čo má nesporné výhody, či už z pohľadu udržania kvality samotného jogurtu, alebo aj z pohľadu ekológie. Ovčí jogurt „Green sheep“ je prvým produktom z prichádzajúcej rady produktov z ovčieho mlieka, ktoré uvedie na trh Bryndziareň a syráreň Zvolenská Slatina.

 

Prečo ovčí jogurt?

Ovčí jogurt a výrobky z ovčieho mlieka sú trendom, ktorý je podložený mnohými výhodami a pozitívnym pôsobením na ľudský organizmus. Hlavné prednosti ovčieho jogurtu v porovnaní s klasickými jogurtmi pramenia v základných rozdieloch medzi ovčím a kravským mliekom. Ovčie mlieko má niekoľkonásobne vyšší obsah minerálnych látok, až 5–násobne vyšší obsah dôležitých vitamínov B3, C a D a navyše je bohatšie na sušinu.

 

Ovčí jogurt je pri svojej výrobe spracovaný tak, že sa vlastne odstráni laktóza. To znamená, že výrobky z ovčieho mlieka si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou laktózy. Navyše si však ovčí jogurt ponecháva hlavnú výhodu bežných jogurtov a špeciálne tých acidofilných –  obsahuje Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus  a tým si zachováva schopnosť obnovovať črevnú mikroflóru.

 

Kedy konzumovať ovčí jogurt?

Mnoho odborníkov na výživu odporúča zaradiť ovčí jogurt do programov detoxikácie organizmu, alebo rekonvalescencii po dlhodobej liečbe antibiotikami. „Všetky kyslomliečne výrobky z ovčieho mlieka , vrátane jogurtov, sú ľahko stráviteľné a majú veľa benefitov. Pravidelný konzum má pozitívny vplyv aj na budovanie či regeneráciu imunitného systému organizmu.„ vysvetľuje doktorka Alžbeta Béderová, vedúca poradne zdravia, ktorá celú svoju viac ako 40 ročnú kariéru zameriava na oblasť zdravej výživy.

 

Navyše ovčí jogurt pomáha aj pri problémoch s astmou alebo pri kožných problémoch a ekzémoch. A okrem toho ešte aj vynikajúco chutí!

 

...a ako „si užiť“ ovčí jogurt?

 

Raňajky, desiata, olovrant, večera

Začať deň zdravým ovčím jogurtom je asi to najlepšie a zároveň najjednoduchšie riešenie. Vybrať s chladničky, doplniť energiu a vitamíny do nového dňa zvládne každý a bez prípravy. Deti si pochutia na vanilkovej príchuti, starší možno ocenia čistú chuť bieleho jogurtu. A keď dostanete chuť na niečo malé počas dňa, neexistuje lepšia voľba. „Vápnik sa z tela odbúrava počas spánku, preto sú mliečne produkty s vysokým obsahom tohto minerálu ako ovčí jogurt veľmi vhodné aj na večeru,“ hovorí doktorka Alžbeta Béderová, vedúca poradne zdravia na RÚVZ. (Regionálnom úrade verejného zdravotníctva)

 

Prísada do varenia

Ovčí jogurt je aj chutná prísada do varenia! Prečo nevyskúšať šalát s ovčím jogurtom, alebo pridať ovčí jogurt napríklad aj do domácej bábovky? Kombinácia ovčieho jogurtu, správneho korenia a čerstvej zeleniny je overená a nesklame žiadneho gurmána!

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.