Grécky biftek
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 9.10.2000 13:23
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nápadité, lahodné a mierne pikantné...


Potrebujeme:
600g sviečkovice, 30g oleja, 200g rajčín, 100g zelenej papriky, 40g slaniny, 150g ryže, 200g kečupu, mleté čierne korenie, soľ

Postup:
Dobre odležanú sviečkovicu pokrájame na rezne. Tupou hranou alebo rúčkou noža ich trošku rozklepeme, po okrajoch narežeme, posolíme, okoreníme a v rozohriatom oleji z oboch strán prudko opečieme. Biftek má byť vnútri ružový, nie krvavý. Opečený biftek z oleja vyberieme a do zvyšku oleja pridáme rajčiny nakrájané na kolieska, zelenú papriku pokrájanú na pásiky a umytú ryžu, zalejeme vývarom (na šálku ryže 1 a pol šálky vývaru), posolíme, necháme zovrieť, prikryjeme a v mierne rozohriatej rúre dusíme do mäkka. Udusenú ryžu s rajčinami a paprikou vložíme na misu, na ne položíme opečený biftek a polejeme rozpálenou, na drobné kocky pokrájanou údenou slaninou. Osobitne servírujeme teplý rozriedený kečup.

Dobrú chuť...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.