Kurča s omáčkou chaud-froid
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 15.8.2001 12:14
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 kurča, 1 teľacia nožička, 1 mrkva, 1 lyžica hladkej múky, plná lyžica masla, šálka čerstvej smotany, 2 vajcia, tymian, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie

Očistené kurča a teľaciu nožičku zalejeme vodou, pridáme pokrájanú mrkvu, soľ, mleté čierne korenie, tymian a bobkový list. Všetko spolu uvaríme do mäkka. Potom kurča vyberieme a vychladnuté pokrájame na porcie. Z masla a z múky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime vývarom z kurčaťa a povaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, pridáme dva žĺtky rozšľahané v smotane, posolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Každú porciu kurčaťa namočíme do omáčky a studené podľa chuti ozdobíme petržlenovou vňaťou a hlávkovým šalátom. Podávame s cesnakovými toastami.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.