Kurča pikant
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 11.11.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 väčšie kurča, 120g údenej slaniny (50g na prešpikovanie, 20g dovnútra, 50g na prípravu šťavy), 50g oleja, 1 väčšia cibuľa, pár zrniek nového korenia, 2 bobkové listy, 2dl bieleho vína, vývar z kostí, 100g masla

Kurča očistíme, umyjeme, zvonka aj zvnútra osolíme a necháme chvíľu odležať. Prsia a stehná prešpikujeme kúskami slaniny a kúsok slaniny vložíme aj do brucha kurčaťa. Na oleji opečieme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a spolu opražíme. Potom pridáme nové korenie, bobkový list, víno a trochu vývaru z kostí. Nakoniec vložíme kurča, prikryjeme a dusíme. Pred dokončením dáme na kurča kúsky masla a neprikryté ho dopečieme dočervena. Šťavu precedíme.

©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.