Recepty zo Spiša: Začurka / Zatirka
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 30.10.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Surové zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku) spracované z 500 g hladkej múky, 1 vajca, soli a vody. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou. Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

600 g hladkej múky

1 vajce

1 l vody z kyslej kapusty

hrsť kyslej kapusty

0,1 l oleja

1 cibuľa

soľ, čierne korenie a vegetu

 

Príprava:

 

Surové zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku) spracované z 500 g hladkej múky, 1 vajca, soli a vody. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou. Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme.

 

 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.