Recepty zo Spiša: Začurka / Zatirka |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 30.10.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Surové zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku) spracované z 500 g hladkej múky, 1 vajca, soli a vody. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme 100 g hladkej múky a urobíme tmavšiu zápražku, ktorú zalejeme 1 l vody z kyslej kapusty a ochutíme soľou, korením a vegetou. Zmiešame spolu s uvarenými zemiakmi a kapustou, necháme povariť a celé dochutíme. | ||
Potrebujeme: 1 vajce hrsť kyslej kapusty 1 cibuľa soľ, čierne korenie a vegetu Príprava: Surové zemiaky pokrájané na kocky a kyslú kapustu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si cesto (začurku) spracované z 500 g hladkej múky, 1 vajca, soli a vody. Cesto ručne trháme a hádžeme do variacich sa zemiakov a kapusty. Na oleji speníme cibuľku, pridáme ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |