Hovädzie mäso na mlieku
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 23.11.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

650g chudého hovädzieho zadného mäsa, 60g slaniny, cibuľa, kúsok zeleru, 1 mrkva, lyžica masla, ¾ L mlieka, citrónová šťava, soľ

650g chudého hovädzieho zadného mäsa, 60g slaniny, cibuľa, kúsok zeleru, 1 mrkva, lyžica masla, ¾ L mlieka, citrónová šťava, soľ

Mäso prešpikujeme 20g slaniny a previažeme niťou. Na pekáči do ružova opečieme 40g pokrájanej slaniny s cibuľou, zelerom a mrkvou. Pridáme maslo a mäso, ktoré popražíme so zeleninou. Potom ho posolíme, odlejeme zvyšný tuk a zalejeme mliekom. Privedieme do varu, potom mäso vložíme do rúry a pomaly pečieme 2 hodiny. Precedíme šťavu, znova prilejeme k mäsu, pridáme trochu citrónovej šťavy a všetko zohrejeme ale nevaríme.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.