Vianočný recept od slávneho francúzskeho šéfkuchára Philippe Rogé nielen pre rúry Hotpoint Openspace: Mini tortička s mandľovým krémom |
||
Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 9.12.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Rozotrite maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vajce a zamiešajte. Pridajte presypanú múku a prášok na pečenie. Cesto vytvarujte do tvaru gule a vložte na 1 hodinu do chladničky. | ||
Prísady: Cesto: 150 g zmäknutého masla 150 g cukru 1 polievková lyžica vanilkového cukru 2 vajcia 300 g hladkej múky ½ polievkovej lyžice prášku na pečenie (približne 7 g) Mandľový krém: 100 g zmäknutého masla 100 g cukru 100 g mletých mandlí 1 vajce 1 kopcovitá polievková lyžica múky 2 polievkové lyžice rumu 1 vajce na potretie Postup: Cesto: Rozotrite maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vajce a zamiešajte. Pridajte presypanú múku a prášok na pečenie. Cesto vytvarujte do tvaru gule a vložte na 1 hodinu do chladničky. Mandľový krém: Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a nechajte odstáť. Vyvaľkajte cesto na hrúbku približne ½ cm a vložte do okrúhlej formy na pečenie tak, aby okraje cesta mierne presahovali cez okraj formy. Vrchnú stranu potrite mandľovým krémom a prikryte ďalším plátom cesta. Utesnite starostlivo okraje, aby krém nevytekal. Potrite tortu rozšľahaným vajcom. Rúru predhrejte prostredníctvom funkcie „Tarts“ na 180°C alebo v klasickej rúre použite režim Horúci vzduch. Vložte formu na plech a ten umiestnite na 2. úroveň a pečte približne 35 až 40 minút. Potom vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Pred servírovaním môžete posypať tortu práškovým cukrom a ozdobiť nasekanými mandľami. Na rovnaký recept je možné využiť automatický program „Desserts“. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |