Vianočný recept od slávneho francúzskeho šéfkuchára Philippe Rogé nielen pre rúry Hotpoint Openspace: Mini tortička s mandľovým krémom
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 9.12.2012 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Rozotrite maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vajce a zamiešajte. Pridajte presypanú múku a prášok na pečenie. Cesto vytvarujte do tvaru gule a vložte na 1 hodinu do chladničky.

Prísady:

Cesto:

150 g zmäknutého masla

150 g cukru

1 polievková lyžica vanilkového cukru

2 vajcia

300 g hladkej múky

½ polievkovej lyžice prášku na pečenie (približne 7 g)

 

 

Mandľový krém:

100 g zmäknutého masla

100 g cukru

100 g mletých mandlí

1 vajce

1 kopcovitá polievková lyžica múky

2 polievkové lyžice rumu

1 vajce na potretie

 


 

Postup:

Cesto:

Rozotrite maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, pridajte vajce a zamiešajte. Pridajte presypanú múku a prášok na pečenie. Cesto vytvarujte do tvaru gule a vložte na 1 hodinu do chladničky.

 

Mandľový krém:

Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a nechajte odstáť. Vyvaľkajte cesto na hrúbku približne ½ cm a vložte do okrúhlej formy na pečenie tak, aby okraje cesta mierne presahovali cez okraj formy. Vrchnú stranu potrite mandľovým krémom a prikryte ďalším plátom cesta. Utesnite starostlivo okraje, aby krém nevytekal. Potrite tortu rozšľahaným vajcom.

Rúru predhrejte prostredníctvom funkcie „Tarts“ na 180°C alebo v klasickej rúre použite režim Horúci vzduch. Vložte formu na plech a ten umiestnite na 2. úroveň a pečte približne 35 až 40 minút. Potom vyberte z formy a nechajte vychladnúť. Pred servírovaním môžete posypať tortu práškovým cukrom a ozdobiť nasekanými mandľami. Na rovnaký recept je možné využiť automatický program „Desserts“.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.