Zimné sviatky v štýle bubliniek
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 2.12.2012 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

K zimným sviatkom patria oslavy, počas ktorých sú stoly plné štedrej nádielky toho najlepšieho, čo si zo sveta gastronómie vieme predstaviť. K sviatočným delikatesám patrí jednoznačne aj kvalitné pitie! Veď čo by to bolo za sviatky, keby chýbalo šumivé víno? Hovoríme predsa o nápoji, ktorý je stvorený na špeciálne príležitosti, oslavy, či vítanie Nového roka. Okrem toho môže byť skvelou inšpiráciou pre darček, ktorý výborné chutí a zaručene poteší. Pripájame niekoľko bublinkových tipov.

K zimným sviatkom patria oslavy, počas ktorých sú stoly plné štedrej nádielky toho najlepšieho, čo si zo sveta gastronómie vieme predstaviť. K sviatočným delikatesám patrí jednoznačne aj kvalitné pitie! Veď čo by to bolo za sviatky, keby chýbalo šumivé víno? Hovoríme predsa o nápoji, ktorý je stvorený na špeciálne príležitosti, oslavy, či vítanie Nového roka. Okrem toho môže byť skvelou inšpiráciou pre darček, ktorý výborné chutí a zaručene poteší. Pripájame niekoľko bublinkových tipov.

 

Šumivé víno na každú príležitosť

 

Hubert L´Original brut – Vianočné dobroty so sektom

Vhodná kombinácia dobrého jedla a kvalitného sektu vám zaručí ten správny gastronomický zážitok. Na sviatočnom stole by preto toto suché víno nemalo chýbať. Výborne doplní chuť vianočného kapra a  hodí sa aj k studeným predjedlám a šalátom. Nositeľ tradície značky Hubert sa vyznačuje neutíchajúcim jemným perlením, decentnou biskvitovou vôňou a delikátnou chuťou, ktoré z neho robia vzácny sekt. Kupáž sektu Hubert L´Original brut je zostavená z vybraných vyzretých vín – hrdého Rizlingu vlašského, korenistého Veltlínskeho zeleného a  odrody Pinot blanc s nezameniteľným nádychom tropického ovocia. Prednosti tohto moku v mnohom pripomínajú Francúzsko a ocenia ho predovšetkým náročnejší konzumenti.

 

 

Hubert de Luxe – Ideálny spoločník pre romantický zimný večer

Studený zimný večer je ideálny čas na posedenie pri tancujúcom ohni v kozube a vychutnanie si lahodného šumivého nápoja. Ak chcete pripraviť romantický večer vo dvojici, alebo prekvapiť svoju partnerku originálnym darčekom, Hubert de Luxe je tou správnou voľbou. Spája v sebe neodolateľnú arómu, lahodnú sladkú chuť a elegantnú zlatistú farbu, ktoré dodajú aj tej najbežnejšej chvíli jedinečnú atmosféru plnú iskrenia a romantiky. V tomto bielom šumivom víne sa spájajú aromatické odrody Irsai Oliver a Muškát Moravský, podčiarknuté vôňou zrelého hrozna s muškátovým buketom. Chuť je plná, hroznová a harmonicky sladká.

 

 

Hubert Club polosladký – Vzrušujúca silvestrovská noc v elegantnom štýle

Štefanské zábavy, Silvester a oslavy Nového roka sú tradične spojené s bohatým programom v kruhu blízkych. Či už zlomok starého a začiatok nového roka trávite doma, na chate, alebo na rozžiarenom námestí, správne vychladená fľaša sektu by vám nemala chýbať. Obľúbený Hubert Club polosladký v sebe skrýva kombináciu cukrov a kyselín, ktoré sú vyvážené v správnom pomere a robia tak z tohto sektu príjemného spoločníka osláv, ktorý bude chutiť všetkým zúčastneným. Vyznačuje sa dynamickým perlením a lákavou žltozelenou farbou.

 

 

Šumivé víno – darček, ktorý poteší

K pravej idylke zimných sviatkov patrí aj radosť z darčekov. Sekt nemusí byť len elegantným prípitkom pre pozvaných hostí, ale je aj vhodným darčekom. Máme pre vás skvelý tip, ktorým urobíte radosť svojim priateľom, starým rodičom, alebo svojej milovanej polovičke. Ak hľadáte vhodný sekt pre muža, vo všeobecnosti platí, že páni uprednostňujú suchšie sekty, pre dámy zvoľte sladšie a ružové sekty.

 

 

Johann E. Hubert – Overená kvalita, ktorú muži určite ocenia

Darujte svojím blízkym originálny a exkluzívny darček. V kupáži sektu Johann E. Hubert nájdete najkvalitnejšie vína odrody Rulandské biele a Veltlínske zelené, ktoré mu prepožičali svoj výnimočný charakter a nenapodobiteľnú harmóniu chutí. Je vyrobený klasickou metódou „Methode traditionelle“, ktorá sa používa aj na výrobu „pravého šampanského" vo francúzskej oblasti Champagne. Touto metódou prebieha druhotné kvasenie vo fľašiach, v ktorých sa aj finalizuje. Výnimočnosť tohto šumivého vína podčiarkuje aj elegantná tmavá fľaša, na ktorej je zobrazený Johann E. Hubert, jeden zo zakladateľov spoločnosti. Sekt Johann E. Hubert je vhodný na každú slávnostnú udalosť a pre každého gentlemana.

 

 

Hubert Grand rosé – Bublinky pre pravú dámu

Štýlový jemný sekt vo farbe srdca a lásky s decentnou ovocnou broskyňovo-mandľovou vôňou s jemným škoricovým nádychom a dlhým perlením – to je Hubert Grand rosé. Ak chcete spraviť svojej partnerke, či priateľke radosť, siahnite po tomto elegantnom šumivom víne. Tento sekt je vyrobený z najkvalitnejších zberov odrody Svätovavrinecké. Skladbu základného vína dolaďuje Pinot noir – odroda, ktorá pridáva sviežosť a ovocný charakter. Matovaná svetlá fľaša zdôrazňuje výnimočnosť tohto sektu, ktorý chce vyzdvihnúť krásu a ženskosť.

 

 

Prekvapte svojich priateľov originálnym sviatočným drinkom

Pripravte svojim blízkym skvelú párty, na ktorú tak ľahko nezabudnú. Skúste im namiešať jedinečný drink, ktorý z vás urobí hviezdu večera. Nemusíte mať ani barmanský kurz, namiešať si chutný nápoj doma je naozaj rýchle a jednoduché.

 

 

Bowle de Luxe

 

0,75 l Hubert de Luxe

5 cl KBŠ

sezónne ovocie

 

Postup:

Do misy na bowle nakrájame 500 g mix sezónneho ovocia ( napr. jahody, melón červený, melón žltý, ananás, hrozno, pomaranč, kiwi, cocktail čerešne,...). Pridáme KBŠ, premiešame a dolejeme Hubert de Luxe. Necháme zachladiť.

 

Podávacie sklo: set na bowle, poháre Hubert mixed drinks

 

Nezabudnite si teda na nadchádzajúce obdobie zimných sviatkov zadovážiť jednu či dve fľašky tohto výnimočného nápoja, aby sme tie najkrajšie dni v roku oslávili tak, ako sa patrí!

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.