AKO OSTAŤ KRÁSNA AJ POČAS ZIMY...
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 5.12.2012 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Mnohé z nás počas zimy a najmä na dovolenke na horách zabúdajú na starostlivosť o pleť, dekolt, či ruky. No práve tieto zóny potrebujú, aby sme na ne počas chladného a sychravého počasia zaostrili našu pozornosť

Mnohé z nás počas zimy a najmä na dovolenke na horách zabúdajú na starostlivosť o pleť, dekolt, či ruky. No práve tieto zóny potrebujú, aby sme na ne počas chladného a sychravého počasia zaostrili našu pozornosť. Časté zmeny teplôt spojené s prechodom z mrazu do vytopených miestností, ľadový vietor a ostré slnko spôsobujú poškodenie ochranného hydrolipidového filmu pokožky, ktorá tým stráca prirodzenú obranyschopnosť. Je preto oveľa citlivejšia a náchylná k podráždeniu. Preto sa treba poriadne pripraviť na túto záťaž. Čím skôr, tým lepšie.

 

 

Základné desatoro krásnej pleti:

 

1. Aspoň raz týždenne doprajte pleti peeling - vaša koža sa zdravo prekrví a zahreje.

2. Pre denné používanie zvoľte mastnejší krém. Vytvorený ochranný tukový film bráni odparovaniu vody, takže pleť ostáva vláčna a zbytočne sa neochladzuje. Pre mastnejší typ pokožky, pri ktorej by hutnejší "zimný" krém mohol spôsobiť problémy, je vhodnejší ľahko hydratačný krém.

3. Pokiaľ máte sklon k tvorbe červených škvŕn s poruchou kožnej mikrocirkulácie, používajte dvakrát denne biotechnologickú emulziu, určenú na lokalizované začervenanie u normálnej a silno reaktívnej pokožky.

4. Používajte make –up. Kombinácia mastného základu a pigmentu vytvorí ochranný film, neprepustný pre celý rad vonkajších škodlivín. V zime sa používajú tiež lícenky s púdrovou konzistenciou, ktorá vytvára na koži ochranný štít proti chladnému vetru a mrazu.

5. Chráňte pery. Koža je veľmi tenká, neobsahuje žiadne tukové žľazy, ľahšie sa vysuší a popraská. Ak sa vám olupuje kožička, každý večer pery premasírujte mäkkou zubnou kefkou, namočenou v teplej vode a natrite. Nezavrhujte jelení loj, alebo med, pretože má ukľudňujúce účinky. Používajte hydratačné a výživné rúže s obsahom vitamínu E a UV faktorom, ktoré pery chránia.

6. Pigmentové škvrny sú nepríjemný problém. Zhoršujú sa vekom, vplyv na nich môže mať užívanie hormonálnej antikoncepcie. Silno pigmentované epidermálne bunky odstráni špeciálne biotechnologické sérum, obsahujúce výťažky z exotických rastlín. 

7. Starajte sa o ruky. Rukavice a špeciálny krém na ruky by vás mal sprevádzať na každom kroku.

8. Venujte pozornosť krku, dekoltu a poprsiu. Všetko, čo práve teraz potrebuje vaša pokožka, dodajú vďaka extraktom z liečivých rastlín fytobiologické emulzie- a ešte ich dokonale vyhladia.

9.Oči - sú chránené len tenkou kožou bez tukovej vrstvy, a tak je potrebné im chýbajúci tuk dodať. Ľahké očné gély nahraďte kvalitným mastnejším sérom a aspoň dvakrát denne ho jemne

10. Nezabudnite na dostatok pohybu doplnený bylinnými kúpeľmi, masážami alebo saunou.

 

Čo by mAl obsahovaŤ váš koZmetický balíček na hory?

- čistiace pleťové mlieko

- krém na mastnejšej báze s UV filtrom

- balzam na pery s vysokým obsahom tuku a UV filtrom    

  a klasický jelení loj 

- Aloe vera gél na upokojenie podráždenej alebo   

  spálenej pokožky

- dobrý make-up s UV filtrom

 

 

A na záver extra tip: ak máte popraskanú kožu na dlaniach, dajte si na ne na noc hrubú vrstvu krému s vitamínom A a natiahnite si bavlnené rukavice, prípadne si urobte obklad z detského olejčeka, ktorý zohrejete na sporáku.

 

 

Tipy redakcie:

Máte problémy so začervenaním pokožky tváre? Trápia vás rozšírené žilky na tvári? Vyskúšajte biotechnologickú emulziu Rosaceutical. Pomôže proti začervenaniu pri normálnej a silno reaktívnej pokožke. Je vhodná pre jedincov so sklonom k tvorbe červených škvŕn a s poruchou kožnej mikrocirkulácie. Pôsobí preventívne, ale súčasne sa stará aj o zmeny, ktoré už nastali.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.