Odhaľte tajomstvá kulinárskeho fotografovania s Jamiem Oliverom!
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 11.1.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pochváliť sa na sociálnej sieti lákavými snímkami gastronomických výtvorov je horúcim trendom blogerov po celej Európe. Ak sa teda aj vy chcete s priateľmi podeliť o obrázok vydarenej špeciality, určite sa vám zíde pár rád, vďaka ktorým budú vaše fotky vyzerať ako z lesklého gurmánskeho magazínu!

Pochváliť sa na sociálnej sieti lákavými snímkami gastronomických výtvorov je horúcim trendom blogerov po celej Európe. Ak sa teda aj vy chcete s priateľmi podeliť o obrázok vydarenej špeciality, určite sa vám zíde pár rád, vďaka ktorým budú vaše fotky vyzerať ako z lesklého gurmánskeho magazínu!

 

Výrobca fotoaparátov Nikon sa pri skúmaní trendu kulinárskej fotografie spojil so slávnym kuchárom a nadšencom fotografovania Jamiem Oliverom, ktorý spoločne s profesionálnym fotografom Davidom Loftusom poodhalil triky komerčného fotografovania jedla aj pre vás!

 

Nečakajte

Zásadným prvkom fotografovania jedla je rýchlosť, pretože čerstvo pripravené ingrediencie na rozpálenom tanieri majú „fotografickú životnosť“ rádovo len v minútach. Podľa Jamieho slov tak máte na najchutnejšiu snímku na svete čas len 45 sekúnd!

 

Iskra trendu s kreatívnym nastavením

David a Jamie sa zhodujú, že ak chcete udávať trendy, musíte so svojím vybavením pracovať kreatívne. Jamie je napríklad veľkým fanúšikom kreatívnych možností dnešných ľahkých digitálnych zrkadloviek. Aj neprofesionálni fotografi s nimi zvládnu zhotovovať kvalitné snímky a vďaka moderným objektívom či výklopným displejom navyše môžete svoj fotoaparát v kuchyni umiestniť na skutočne nápadité miesta.

 

Najlepšie tipy na zachytenie skvelých snímok jedla

  1. Použite neutrálne pozadie, aby vynikli štruktúry jedla.
  2. Na predvedenie čerstvých ingrediencií využite prirodzené rozptýlené svetlo.
  3. Snímajte rýchlo, najmä keď ide o horúce potraviny.
  4. Snímajte často a zachyťte aj neporiadok. Neporiadok k vareniu patrí!
  5. Na zhotovenie akčných snímok použite dlhý čas uzávierky, aby ste zachytili energiu.
  6. Nastavte scénu, aby ste mohli rozprávať príbeh, a nebojte sa použiť vlastné ruky.
  7. Použite nastavenie makro a zachyťte očarujúce detaily.
  8. Na servírovanie použite farebné ingrediencie a svetlé, nie však biele taniere.
  9. Buďte kreatívni. Fotografujte zo zaujímavých uhlov, aj keď bude nutné fotografovať z výšky alebo sa nakloniť nad hrniec.
  10. Použite uhol pohľadu kuchára. To isté platí pred konzumáciou!

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.