13. PLES V OPERE BOL PLESOM SO SRDCOM
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 13.1.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Už po trinásty raz sa v historickej budove SND konal Ples v opere. Pre tristo párov hostí sa stal nielen jedinečným spoločenským a kultúrnym zážitkom, ale aj plesom so srdcom. Každý pár, ktorý prijal pozvanie, finančne prispel na technické zariadenie operačných sál v novom pavilóne Detského kardiocentra, jediného zariadenia na Slovensku pre liečbu detí s ochorením srdca. Už 13. ročník plesu v opere, ktorý sa po druhý raz konal pod záštitou hlavného mesta SR Bratislavy, slávnostným úderom na gong otvorila britská speváčka Sharleen Spiteri.

Už po trinásty raz sa v historickej budove SND konal Ples v opere. Pre tristo párov hostí sa stal nielen jedinečným spoločenským a kultúrnym zážitkom, ale aj plesom so srdcom. Každý pár, ktorý prijal pozvanie, finančne prispel na technické zariadenie operačných sál v novom pavilóne Detského kardiocentra, jediného zariadenia na Slovensku pre liečbu detí s ochorením srdca. Už 13. ročník plesu v opere, ktorý sa po druhý raz konal pod záštitou hlavného mesta SR Bratislavy, slávnostným úderom na gong otvorila britská speváčka Sharleen Spiteri.

                                       

Ples v opere sa od ostatných podobných podujatí odlišuje veľkosťou charitatívneho rozmeru. Jeho sila poukázala už minulý rok na naliehavú potrebu zlepšiť technické vybavenie Detského kardiocentra, ktoré je na Slovensku jediným zdravotnícky zariadením svojho druhu, v ktorom sa liečia deti s vrodenými a získanými ochoreniami srdca. Už čoskoro sa pre toto špecializované zariadenie začne nová etapa života. V tomto roku je plánovaná výstavba nového pavilónu kardiocentra na bratislavských Kramároch. K  pomoci Nadácii Detského kardiocentra sa opäť pripojilo všetkých tristo párov hostí a mnohí z nich venovali nielen minimálny príspevok 500 €, ale rozhodli sa pomôcť ďalšími dobrovoľnými príspevkami. Celý výťažok bude využitý na technické zariadenie operačných sál v novom pavilóne pri Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

 

„Nesmierne si vážime, že hostí plesu v opere opäť spojila ľudskosť, solidarita a snaha pomôcť tam, kde je to nevyhnutné. Aj v tomto roku sme našu pomoc zamerali na Detské kardiocentrum. Všetky financie vrátane dobrovoľných príspevkov venujeme do posledného centa Nadácii Detského kardiocentra, ktorá ich využije na technické vybavenie operačných sál v novom pavilóne nemocnice, ktorá sa začne stavať už v tomto roku,“ vysvetľuje Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere.

 

Farba srdca skrášlila priestory, ale aj róby hostí

Historický priestor Slovenského národného divadla skrášlila decentná výzdoba v bielej, krémovej a červenej farbe a farbu srdca si pre svoje elegantné róby vybrali aj mnohé dámy. Medzi nimi vynikli speváčka Katarína Hasprová, ktorá je dlhoročnou podporovateľkou Detského kardiocentra, a riaditeľka módnej televízie Gabriela Drobová, ktoré si na slávnostný večer obliekli červené róby z kolekcie s názvom Šaty zo srdca, ktoré si vydražili v internetovej dražbe, určenej na získanie prostriedkov pre rodiny detí z Detského kardiocentra.

 

Program priniesol nevšedné kombinácie, prekvapenia aj hrdosť na slovenské umenie

Úvodný ceremoniál zahájil slovenský husľový virtuóz Vladimír Jablokov, medzinárodne uznávaný pre svoje netradičné hudobné prístupy ku klasickej a modernej hudbe.  V jeho podaní zazneli úryvky z plesových melódií, ktoré na hostí čakali počas slávnostného večera.

Hviezda programu, britská speváčka Sharleen Spiteri, sa svojej role otvoriť úderom na gong ples, zhostila dokonale.

 

Po svetoznámych áriách  Granada a O Sole Mio známeho tenoristu Pavla Bršlíka, prišlo na rad prekvapenie večera. Spolu s ním totiž odspievala duet Libiamo z opery La Traviata od Giuseppeho Verdiho aj Adriana Kučerová, ktorá sa po prvýkrát predstavila ako moderátorka plesu v opere. Spolu s Pavlom Bršlíkom patria medzi najväčšie operné talenty súčasnej generácie. Hostia mali príležitosť vidieť aj sólistov uznávaného Viedenského štátneho  baletu, Ninu Polákovú a Romana Lazíka, v choreografii Nilsa Christeho. Holandský choreograf si pre svoj svetoznámy balet Before Nightfall vybral hudbu Bohuslava Martinů.

 

Pri tanci hostí sprevádzal Orchester Boom Band a tanečné kolá dali príležitosť ukázať krásu štandardných tancov. V programe sa predstavili také hudobné legendy, ako Helena Vondráčková, Vašo Patejdl či Beata Dubasová. Svoje miesto mala aj temperamentná hudba, ktorú priniesol Oskar Rózsa so svojou skupinou, vynikajúca speváčka Svetlana Rymarenko a Cigánski diabli. Slovenskú hudobnú scénu zastupovala aj skupina Desmod.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.