Dizajn pre život od spoločnosti Nikon: nové odolné fotoaparáty a dve novinky radu COOLPIX s jednoduchým používaním
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 6.2.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť Nikon Europe dnes odhalila štyri ďalšie prírastky do radu COOLPIX, vrátane špecializovaného prístroja na fotografovanie pod hladinou: outdoorového modelu AW110, ktorý možno používať až do hĺbky 18 metrov a ktorý ponúka pripojenie k sieti Wi-Fi umožňujúce okamžité zdieľanie zážitkov. Fotoaparát S31 je zase odolný vode, nárazu aj prachu a je jednoduchý, takže ho môže používať celá rodina. Dva nové fotoaparáty série L – L27 a L28 – konečne umožňujú bez akéhokoľvek úsilia zaznamenávať kvalitné fotografie a videosekvencie.

Spoločnosť Nikon Europe dnes odhalila štyri ďalšie prírastky do radu COOLPIX, vrátane špecializovaného prístroja na fotografovanie pod hladinou: outdoorového modelu AW110, ktorý možno používať až do hĺbky 18 metrov a ktorý ponúka pripojenie k sieti Wi-Fi umožňujúce okamžité zdieľanie zážitkov. Fotoaparát S31 je zase odolný vode, nárazu aj prachu a je jednoduchý, takže ho môže používať celá rodina. Dva nové fotoaparáty série L – L27 a L28 – konečne umožňujú bez akéhokoľvek úsilia zaznamenávať kvalitné fotografie a videosekvencie.

 

Nicolas Gillet, produktový manažér pre spotrebiteľské produkty spoločnosti Nikon Europe, povedal: „Tieto nové fotoaparáty radu COOLPIX sú navrhnuté pre rôzne účely. Odolný fotoaparát AW110 je určený pre fanúšikov extrémnych športov alebo začínajúcich potápačov. Môžete ho pripnúť k tlakovej nádrži a preskúmavať svet pod hladinou až do hĺbky 18 metrov, čo je bežná hĺbka ponoru pre potápačov s kvalifikáciou pre otvorené more (Open Water Diver). Tento model taktiež ponúka pomocou siete Wi-Fi okamžité odosielanie snímok do kompatibilného inteligentného zariadenia, takže môžete svoje dobrodružstvá pod hladinou jednoducho zdieľať s priateľmi a rodinou. Pre používateľov, ktorí vyžadujú odolné telo s menej extrémnym výkonom, je vhodný fotoaparát S31. Ten je možné používať v hĺbke do 5 metrov, odoláva nárazom a prachu, zároveň je však jeho ovládanie také jednoduché, že ho môže používať každý – od starých rodičov až po vnúčatá. Ak túžite po bezproblémovom fotoaparáte, ktorým stačí jednoducho namieriť a snímať, potom sú tu modely L27 a L28 s inteligentnými automatickými funkciami, s ktorými sa môžete sústrediť na dôležité veci v živote.“

 

Fotoaparát COOLPIX AW110 – pripravený na zachytenie šíreho sveta

Model AW110 je navrhnutý na zachytenie a zdieľanie akejkoľvek akcie. Je pripravený na každé vaše dobrodružstvo. Či už ho držíte v ruke, pripevníte ho k surfu, batohu alebo tlakovej fľaši, na dokonale ostrých fotografiách alebo videosekvenciách v rozlíšení Full HD (1 080p) môžete zaznamenať každú otočku, šplechnutie, ponorenie alebo náraz. Snímač CMOS s technológiou Back-Illuminated a rozlíšením 16 megapixelov, širokouhlý objektív NIKKOR s 5× priblížením a OLED displej s rozlíšením 614 000 bodov a uhlopriečkou 7,5 cm (3,0“) sú uložené v pevnom kompaktnom tele, ktoré je odolné voči prachu, vodeodolné do hĺbky 18 metrov, vydrží náraz a pád z výšky až 2 metrov aj nízke teploty až do -10 °C.

 

Priatelia a rodina môžu mať prehľad o vašich najnovších dobrodružstvách vďaka pripojeniu k sieti Wi-Fi, ktoré umožňuje prenášať dáta priamo do inteligentného zariadenia a odtiaľ ich ľahko odosielať. Model AW110 je vybavený množstvom funkcií, ktoré sú v súlade s potrebami každého dobrodružného fotografa a zabezpečujú, že je ideálne pripravený vyraziť do terénu. Systém GPS umožňuje označovať fotografie geografickými značkami, ktoré umožňujú jednoducho sledovať a oznamovať priateľom, kde boli vaše fotografie nasnímané. Elektronický kompas a mapa sveta zase pomôžu zorientovať sa alebo si naplánovať trasu. Výškomer zaznamenáva presnú nadmorskú výšku, v ktorej bola fotografia nasnímaná (rozsah: -300 až 4 500 m) a hydrobarometer umožňuje zmerať hĺbku pod hladinou (rozsah: 0 až -20 m).

 

Praktická funkcia ovládania pohybom, ktorá bola navrhnutá tak, aby ste mohli zachytiť akciu bezprostredne okolo vás, umožňuje upraviť nastavenia fotoaparátu nakláňaním do strán. Vďaka tomu môžete fotoaparát ľahko ovládať aj pod vodou, alebo napríklad v hrubých rukaviciach.

 

Ako je pri fotoaparátoch spoločnosti Nikon bežné, fotoaparát AW110 ponúka nedostižnú kvalitu snímky. Vysoko citlivý snímač CMOS v kombinácii so špeciálnymi režimami pre slabé osvetlenie prináša ohromujúce výsledky na silnom slnku, v noci aj pri potápaní. Vysoká citlivosť (až ISO 3 200) znižuje riziko rozmazania snímok v dôsledku rýchleho pohybu objektov alebo slabého svetla a funkcia voľby najlepšej snímky automaticky vyberie najostrejší snímku z 10 po sebe idúcich v radu. Je jasné, že neexistuje lepší fotoaparát na zaznamenávanie aktivít v teréne alebo dobrodružných výprav, či už v zime, na jar, v lete alebo na jeseň.

 

Fotoaparát COOLPIX AW110 prichádza v štyroch farbách: maskovací vzor, ​​modrá, čierna a oranžová. Bude sa predávať za odporúčanú maloobchodnú cenu 329 €.

 

Fotoaparát COOLPIX S31 – vitajte v rodine

Model S31 s rozlíšením 10 megapixelov je odolný, jednoduchý a zábavný, preto ho môže používať celá rodina. Vďaka veľkým tlačidlám, prehľadným ponukám, objektívu NIKKOR s 3× optickým priblížením, monitoru LCD s uhlopriečkou 6,7 cm (2,7“), záznamu HD videosekvencií a zábavným vstavaným filtrom môže ktokoľvek snímať úžasné zábery a videosekvencie s vedomím, že prístroj možno vziať prakticky kamkoľvek. Fotoaparát je vodotesný do hĺbky 5 m, vydrží náraz a pád z výšky až 1,2 m a je odolný voči prachu. Je navrhnutý k aktívnemu používaniu doma a na dovolenke a je ideálny na zachytávanie fotografií z nových miest, napríklad z bazéna alebo pláže.

 

Symetrická konštrukcia tela zabezpečuje, že sa model S31 ľahko používa a pohodlne drží v každých rukách. Blesk je umiestnený v strede fotoaparátu. Veľké špeciálne tlačidlá, umožňujúce jedným stlačením snímať fotografie alebo zaznamenávať ostré videosekvencie v rozlíšení 720p, sú umiestnené na oboch stranách fotoaparátu, čo zabraňuje dostať sa malým prstom do inak vynikajúceho záberu. Prehľadné ponuky s veľkými a farebnými ikonami uľahčujú navigáciu medzi funkciami, ktorú zvládnu aj deti. Automatická technológia zabraňujúca rozostreniu zabezpečuje ostré snímky aj tých najrýchlejšie sa pohybujúcich priateľov alebo príbuzných. Po zachytení dokonalého obrazu možno pomocou zábavných vstavaných filtrov pridať dodatočné efekty, napríklad efekt rybieho oka alebo Selektívna farba.

 

Fotoaparát COOLPIX S31 sa dodáva v piatich farbách: žltej, ružovej, modrej, bielej a hnedej. K dispozícii bude za odporúčanú maloobchodnú cenu 99,90 €.

 

Fotoaparát COOLPIX L27 – spomienky, ktoré pretrvajú

Atraktívny a odolný fotoaparát L27 s rozlíšením 16 megapixelov za vás inteligentne spracováva fotografie a videosekvencie. Jednoduché používanie a inteligentné automatické funkcie umožňujú získať stabilné snímky a zaisťujú, že zaznamenáte portréty, na ktorých budú úsmevy a otvorené oči.

 

Širokouhlý objektív NIKKOR s 5× optickým priblížením (26–130 mm) umožňuje zachytiť všetko od skupinových záberov po detaily s dokonalou presnosťou a ostrým rozlíšením. Ak si chcete ešte lepšie zachovať spomienky na významný okamih, jedným stlačením tlačidla máte k dispozícii záznam ostrých videosekvencií v rozlíšení HD (720p). Fotografie a videosekvencie možno verne zobrazovať na kvalitnom monitore LCD s uhlopriečkou 6,7 cm (2,7“).

 

Easy Auto Mode (jednoduchý automatický režim) optimalizuje všetky nastavenia fotoaparátu podľa dostupného svetla. Vďaka tomu budú vaše snímky pôsobivé za každých okolností. Funkcia redukcie rozmazania pri pohybe znižuje účinok chvenia fotoaparátu a systém Inteligentný portrét zahŕňa množstvo funkcií, napríklad Samospúšť s detekciou úsmevu a Zmäkčenie pleti, ktoré zaručia čo najlepší vzhľad fotografovaných objektov. Fotoaparát L27 je pohodlne napájaný batériami veľkosti AA a je ideálny pre nosenie kamkoľvek.

 

Model COOLPIX L27 sa dodáva v piatich farbách: fialová s ozdobným vzorom, čierna, červená, strieborná a biela. Bude v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 69 €.

 

Fotoaparát COOLPIX L28 – sústreďte sa na dôležité veci v živote

Fotoaparát COOLPIX L28 je ďalším fotoaparátom s úžasne jednoduchým používaním, vďaka ktorému je záznam fotografií a videosekvencií radosťou. Má všetko, čo potrebujete, aby ste mohli zachytiť všetky dôležité okamihy v živote: rozlíšenie 20 megapixelov, širokouhlý objektív NIKKOR s 5× optickým priblížením, LCD obrazovku s uhlopriečkou 7,5 cm (3,0“) a záznam videosekvencií v rozlíšení HD (720p).


Easy Auto Mode (jednoduchý automa

tický režim) a záznam videosekvencií stlačením jedného tlačidla umožňujú jednoduché používanie, vysoké rozlíšenie a ostrý objektív NIKKOR zase zaisťujú dokonalé zachytenie objektu v akejkoľvek situácii, od detailnej snímky nového prírastku v rodine až po videosekvenciu hry celej rodiny. Fotografie sú kvalitne zobrazované na veľkom monitore LCD a sú dostatočne ostré, aby ste ich mohli zväčšiť a zavesiť na stenu. Fotoaparát L28 sa dá šikovne napájať pomocou batérií veľkosti AA.

 

Model COOLPIX L28 sa dodáva v štyroch farbách: ružová, červená, strieborná a čierna. Bude v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 89 €.

 

 

 

.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.